Companii

Lituanienii de la Europa Group au luat bani de la Piraeus ca sa termine hotelul din zona Unirii

Lituanienii de la Europa Group au luat bani de la Piraeus ca sa termine hotelul din zona Unirii
22.02.2010, 23:07 45

Lituanienii de la Europa Group au reluat dezvoltarea hoteluluide patru stele Royale din zona Unirii din Capitala, o investitieestimata la 11 mil. euro, dupa ce au obtinut o finantare de laPiraeus Bank Romania, si anunta ca vor deschide unitatea in lunaaugust din acest an.

Constructia unitatii de patru stele cu 90 de camere a fostblocata in februarie anul trecut din lipsa de bani si ulterior afost scoasa la vanzare pentru 4 mil. euro. Initial, deschiderea eraprogramata pentru anul trecut.

"Banca Piraeus cu care semnasem contract in 2007 pentrufinantare oprise creditarea in acea perioada din cauza conditiiloreconomice dificile. Am reusit sa contractam pana la urma anultrecut cateva milioane de euro pentru continuarea proiectului", adeclarat Karolis Paliulis, deputy director pe Real EstateInvestment and Development al Europa Group.

Paliulis nu a dorit sa precizeze valoarea exacta a finantarii,dar a spus ca pana in prezent investitia in unitate s-a ridicat la7 - 7,5 milioane de euro. "Ne asteptam ca in primul an deactivitate hotelul si cele trei restaurante sa genereze o cifra deafaceri de 2,8 milioane de euro", a declarat Karolis Paliulispentru ZF.

Unitatea de patru stele, care va fi finalizata in iunie sideschisa oficial in august, va opera 90 de camere, douarestaurante, un pub si trei sali de conferinte. Brandul Royale alEuropa Group mai este prezent in orase precum Riga sau Vilnius.Zona Pietei Unirii nu este foarte bine reprezentata de unitatihoteliere, in prezent operand hotelul Horoscop, hotelul Royal(controlat de doi oameni de afaceri din Tulcea) si unitatea depatru stele NH (scoasa la vanzare).

"Suntem in negocieri pentru alte doua hoteluri de trei stele. Nupot da mai multe detalii, avand in vedere ca nu s-a semnat niciuncontract inca", a precizat Karolis Paliulis.

Ce au mai construit lituanienii

Europa Group a mai dezvoltat in Romania complexul rezidentialCity Center Residence, o investitie de peste 18 milioane de euro,potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilorcompaniei.

Totodata, lituanienii au mai dezvoltat proiectul BrilliantCondominium, in apropiere de zona Victoriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO