Companii

Lituanienii de la Green Genius semnează primul contract pentru producţia de energie regenerabilă în România, pentru un parc fotovoltaic de 8 mil.euro la Ulmi, judeţul Dâmboviţa

Lituanienii de la Green Genius semnează primul contract...

Autor: Roxana Rosu

13.12.2022, 16:30 302

Green Genius, unul dintre principalii dezvoltatori europeni de energie regenerabilă, parte a grupului de companii Modus din Lituania, a semnat primul contract de dezvoltare de energie solară din România, un proiect de 8 milioane euro în comuna Ulmi, judeţul Dâmvoviţa.

Pentru acest proiect, compania va colabora cu doi dezvoltatori locali români, Daniel Vlăsceanu şi Ştefan Ene. Parcul fotovoltaic de la Ulmi va avea 10 MW.

„România se află pe harta noastră de câţiva ani ca ţară cu un potenţial substanţial de dezvoltare a surselor regenerabile de energie, atât de necesare pentru Europa de azi.”, a declarat Filip Sypko, Head of Global Business Development la Green Genius. 

Proiectul are asigurată deja conexiunea, iar faza de construcţie ar trebui să înceapă în al doilea trimestru al anului 2023.

„Suntem bucuroşi că Green Genius a ales să intre în România construind primul nostru proiect fotovoltaic; avem încredere că proiectul va fi implementat cu succes.”, spune Daniel Vlăsceanu.

În prezent, Green Genius are proiecte în lucru de 180 MW în România şi îşi propune să construiască un portofoliu de energie fotovoltaică de 500MW în următorii trei ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO