Companii

Lupta pentru angajaţi în Timişoara se mută în clădirile de birouri. Dezvoltatorul unui proiect de birouri de 30 mil. euro: Nu avem de unde să luăm oameni. Degeaba avem contracte mari

Virgil Tornoreanu, acţionar al Werk Property Group: Problema cea mai mare pe care o avem este mâna de lucru. De pe şantier ne-au plecat în Germania două echipe de lucru. Pe IT oferim salarii de 2.500 – 3.000 de euro. Ne permitem pentru că vindem în UE, SUA, numai aşa ne putem permite aceste salarii, altfel nu poţi ţine oamenii buni.

Virgil Tornoreanu, acţionar al Werk Property Group: Problema cea mai mare pe care o avem este mâna de lucru. De pe şantier ne-au plecat în Germania două echipe de lucru. Pe IT oferim salarii de 2.500 – 3.000 de euro. Ne permitem pentru că vindem în UE, SUA, numai aşa ne putem permite aceste salarii, altfel nu poţi ţine oamenii buni.

Autor: Bogdan Alecu

26.10.2016, 19:00 4354

Grupul de companii Werk, din care face parte şi Werk Property Group, a dezvoltat în ultimii ani peste 800 de apartamente şi zeci de mii de metri pătraţi de hale industriale, spaţii hoteliere şi de birouri.

Omul de afaceri Virgil Torno­reanu, care deţine compania imobiliară Werk Property Group,  dar şi resellerul Apple Vox Store şi firma de software Vox FileMaker Solution, toate în Timişoara, spune că cea mai mare problemă pe care o întâlneşte este lipsa forţei de muncă în zonă, motiv pentru care, pentru a păstra IT-iştii, le oferă acestora salarii şi condiţii de lucru similare cu cele din Austria.

„Problema cea mai mare pe care o avem este mâna de lucru. De pe şantier ne-au plecat în Germania două echipe de lucru. Pe IT oferim salarii de 2.500 – 3.000 de euro. Ne permitem pentru că vindem în UE, SUA, numai aşa ne putem permite aceste salarii, altfel nu poţi ţine oamenii buni. Acum vom mări bugetul. În plus, când ne vom muta în noul sediu, în Vox Techonology Park, la începutul anului 2018, vom avea 1.000 mp, cu 10-12 mp de persoană, adică vom merge pe standardele vest-europene“, a spus Virgil Tornoreanu.

În prezent în Timişoara, dar şi în toată zona de vest a ţării rata şomajului tinde spre zero, în condiţiile în care datorită apropierii de Europa Occidentală dar şi a infra­struc­turii nou dezvoltate investitorii locali au con­tinuat să se extindă, atât în automotive cât şi în IT. „În ziua de azi, în Timişoara, din cauza dezvoltării sectorului IT am ajuns să nu mai putem alege angajaţii. Angajaţii aleg acum unde vor să lucreze, angajaţii aleg proiectele şi mediul în care lucrează. Eu zic mulţumesc că m-au ales pe mine. Nu avem de unde să luăm oameni. Degeaba avem contracte mari, dacă nu avem angajaţi”.

Dezvoltatorul imobiliar timişorean Werk Property Group, controlat de Virgil Tornoreanu şi de investitorul turc Ruhat Kemaloglu, investeşte 30 de milioane de euro în dezvoltarea unui proiect de birouri în Timişoara, cu o suprafaţă închiriabilă de 26.000 de metri pătraţi, care va fi livrat la finalul anului viitor.

Vox Technology Park va avea două corpuri de clădire, cu zece, respectiv şapte etaje. Construcţia proiectului a ajuns la etajul trei, fundaţia şi etajul subteran fiind finalizate. Suprafaţa totală închiriabilă a unui etaj va fi de 3.500 mp, fiind comparabilă cu cea a noilor clădiri de birouri din capitală.

„În noul proiect avem deja peste 50% din suprafaţă deja închiriată. STB, o companie de software, a închiriat 6.000 mp. Ei au acum o companie foarte mică, dar au semnate multe proiecte mari pe care le vor aduce în Timişoara. Din SUA mai este şi IQs.com, care lucrează pentru Pfizer, dar şi o companie românească mare cu peste 1.000 mp“.

Proiectul Vox Technology Park este finanţat de Banca Transilvania. „Noi am dorit o bancă locală deoarece nu ne vom opri la acest proiect. Clădirea de birouri va fi gata la finalul anului viitor. Iar din 15 ianuarie 2018 intră primii chiriaşi care se mută. Planul următor este să ne extindem şi în alte oraşe din ţară, dar nu în Bucureşti, pe partea de dezvoltare imobiliară.“

„Dar întâi vrem brandul local şi să avem istoricul”.

Omul de afaceri spune că după proiectul de birouri are în plan un proiect rezidenţial cu 20 de etaje în Timişoara, alături de alte două proiecte.

Dezvoltarea Vox Technology Park vine în contextul în care piaţa de birouri din Timişoara trece printr-o perioadă de efervescenţă.

Astfel, în oraşul de pe Bega există numeroase companii care doresc să se mute şi să-şi extindă activitatea, precum şi companii care analizează oportunităţile regionale.

Grupul de companii Werk, din care face parte şi Werk Property Group, a dezvoltat în ultimii ani peste 800 de apartamente şi zeci de mii de metri pătraţi de hale industriale, spaţii hoteliere şi de birouri, potrivit propriilor informaţii. Werk Property Group este responsabil de proiectul de rezidenţial Rivendelle din Timişoara, care cuprinde 60 de apartamente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO