Companii

Luxul ignora turbulentele din economie - 7 Ferrari si 5 Bentley, vandute in primele cinci luni

Luxul ignora turbulentele din economie - 7 Ferrari si 5 Bentley, vandute in primele cinci luni

Bentley Continental Flying Spur

04.06.2009, 00:00 52

Din cele sapte modele Ferrari livrate, Forza Rossa a livrat inclusiv un 599 GTB Fiorano Handeling GT Evoluzione, realizat in serie limitata, in valoare de peste 320.000 de euro

"In 2009 vom livra 25 de modele Ferrari pe piata locala, in conditiile in care in prezent avem in derulare 35 de comenzi", a spus Camelia Bazac, director general Forza Rossa.
Ferrari 599 GTB FioranoIn primele cinci luni ale anului Bentley Romania a livrat 5 modele din gama Continental, cu un pret mediu de aproximativ 180.000 de euro fara TVA, in timp ce un al saselea urmeaza a fi livrat, potrivit lui Adrian Pascu, brand manager Bentley in cadrul Porsche Romania.
Importatorul Ferrari va atinge in acest an o cifra de afaceri de 8 mil. euro, dublu fata de anul trecut, si un profit de 300.000 de euro, potrivit oficialilor companiei, fata de 57.000 de euro in 2008.
La finele anului trecut reprezentantii Forza Rossa estimau pentru anul acesta o cifra de afaceri de 10 mil. euro si un profit de 350.000 de euro.
"Aproximativ 60% din profitul companiei provine din activitatea de service, in conditiile in care in Romania sunt mai mult de 100 de automobile Ferrari, iar in service-ul Forza Rossa am inregistrat peste 50 de intrari diferite in ultimele cinci luni", a spus Ioana Florescu, director de marketing al companiei.
Anul acesta importatorul Ferrari va deschide la Bucuresti primul Ferrari Store din Romania, pe Calea Victoriei, in care sunt comercializate obiecte promotionale ale Ferrari, de la articole de imbracaminte la pixuri si mouse-paduri.
Investitia in magazinul Ferrari care va avea o suprafata de 500 mp se ridica la aproximativ 3 milioane de euro, potrivit declaratiilor anterioare ale directorului general al firmei.
Brandul Ferrari a fost adus in Romania de actualul ministru al sanatatii, Ion Bazac. Afacerea este condusa in prezent de Camelia Bazac, sotia ministrului.
 
 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO