Companii

Macon Deva isi reduce cu 60% ritmul de crestere

13.01.2009, 18:04 121

Producatorul de materiale de constructii Macon Deva, controlat de compania poloneza de investitii Enterprise Investors, a anuntat ca va finaliza planul de de preluare a grupului Simcor Ordea in 2009, investitie care se ridica pana in prezent la circa 70 mil. euro.
"Integrarea operationala si consolidarea legala a holdingului Macon-Simcor va fi finalizata cel mai tarziu spre sfarsitul acestui an", a declarat Marius Marin, directorul executiv al companiei hunedorene.
Fondul de investitii Enterprise Investors a cumparat in iulie anul trecut pachetul majoritar al grupului de firme Simcor Oradea de la oamenii de afaceri Stache Lutz si Mihai Voiculescu, valoarea totala a tranzactiei fiind de 53 mil. euro, potrivit anuntului initial al Enterprise Investors. In noiembrie 2008, in urma ofertei publice de preluare, Macon a mai cumparat actiuni in cadrul grupului Simcor in valoare de 16 mil. lei (4,3 mil. euro).
In urma ofertelor publice, Enterprise Investors a ajuns sa controleze, prin intermediul Macon, 95,7% din actiunile Simcor si circa 64% din Simbeton, Macon devenind astfel cel mai mare producator de BCA de pe piata locala.
In 2008, producatorul hunedorean a inregistrat o cifra de afaceri de 46,8 mil. euro, in crestere cu 17% fata de anul precendent, cresterea datorandu-se in principal avansului lucrarilor din infrastructura. "Macon a inregistrat in 2008 o crestere a cifrei de afaceri cu 17% fata de anul precendent, aceasta evolutie fiind influentata in principal de volumul crescut al lucrarilor de infrastructura. Pentru 2009, estimam o crestere a cifrei de afaceri de 6%", a adaugat Marin. In 2007, compania a raportat un rulaj de 40 mil. euro, astfel ca, potrivit ritmului de crestere anuntat, producatorul a inregistrat anul trecut afaceri in jurul a 47 mil. euro.
Compania isi propune dezvoltarea principalelor grupe de produse din portofoliul companiei, respectiv BCA si var, precum si produse prefabricate din beton destinate constructiilor din infrastructura.
"Vom mentine strategia de dezvoltare a principalelor grupe de materiale, respectiv BCA, prefabricate din beton, dar si var, acesta fiind inclus in portofoliul Macon odata cu preluarea grupului Simcor", a mai spus directorul executiv al Macon Deva.
In ceea ce priveste evolutia preturilor si a pietelor de profil, reprezentantii Macon spun ca o imagine exacta va depinde in mare masura de evolutia crizei financiare si a sectorului constructiilor.
"Pentru primele sase-noua luni ale lui 2009 prognozam o crestere redusa a segmentelor de piata pe care activam, precum si o plafonare a preturilor. Cat despre cheltuieli, masurile de reducere a acestora sunt focalizate pe reducerea costurilor administrative si a consumurilor", a mai spus Marin.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO