Companii

Macromex face un centru de distributie de 20 mil. euro la Campia Turzii

Macromex face un centru de distributie de 20 mil. euro la Campia Turzii

Businessul Macromex, dezvoltat de la zero de Dan Minulescu in ultimii 17 ani, a ajuns anul trecut la rulaje de 120 mil. euro si 530 de angajati, dintre care 30 lucreaza la subsidiara din Praga a companiei

30.11.2009, 23:28 741

"Am gandit acest proiect pentru a sprijini dezvoltareabusinessului in urmatorii 12 ani. In prima faza, care speram ca vafi finalizata la inceputul lui 2011, vom ajunge la investitii injurul valorii de 20 mil. euro; vor fi in total trei faze dedezvoltare a centrului de distributie de la Campia Turzii", adeclarat Dan Minulescu, proprietarul Macromex, companie cu afaceride 120 mil. euro.

El a precizat ca locul a fost ales astfel incat sa permitacompaniei sa-si reorganizeze distributia din Transilvania princomasarea mai multor spatii de depozitare intr-un centru regional.Depozitul va fi complet automatizat si va avea in 2011 o capacitatede 12.000-13.000 de tone.

Transilvania, al doilea pol al logisticii dupaBucuresti

Daca pana acum investitiile majore in logistica s-au concentratpe zona de sud a tarii, in jurul oraselor Bucuresti si Ploiesti,constructia autostrazii Transilvania muta interesul investitorilorcatre centrul tarii.

Si lantul de hipermarketuri cu discount Kaufland, cu afaceri deaproape 800 mil. euro, a cumparat in acest an un teren de 40 dehectare langa Turda, pe traseul viitoarei autostrazi, pentruconstructia celui de-al doilea centru logistic al sau din tara.Primul centru logistic al Kaufland a fost deschis in 2006 laPloiesti.

Si reteaua de 80 de magazine Plus Discount are planificateinvestitii de 20 mil. euro intr-un centru logistic in zonaTransilvaniei, care ar urma sa fie inaugurat anul viitor.

Traseul autostrazii este in vizorul dezvoltatorilor de pesegmentul logistic si pentru ca leaga sudul tarii - cea maidezvoltata zona - de granita de vest, pe unde vin majoritateaimporturilor de bunuri de larg consum in Romania.

Proiectul anuntat recent de Macromex a fost demarat in urma cuun an, iar Minulescu spune ca nu a renuntat la aceasta investitiepentru ca vrea sa-si dezvolte businessul chiar si in conditiilescaderii consumului.

Nume noi pe lista de furnizori ai Macromex

In acest an pe lista de furnizori ai companiei au intrat douanume noi, Algida - divizia de inghetata a gigantului Unilever - siLa Lorraine Bakery Group din Belgia.

"Distributia la temperatura controlata este inca un segment slabdezvoltat pe piata, pentru ca nu exista un lant de frig la nivelultarii", a mai spus Minulescu.

In primele noua luni din an Macromex a realizat un profit EBITDAde 17,4 mil. lei (circa 4 mil. euro) si un profit net de 9 mil. lei(2 mil. euro), la o cifra de afaceri de 353 mil. lei (83,4 mil.euro), potrivit datelor furnizate de companie.

Anul trecut, distribuitorul a avut un EBITDA de 29 mil. lei (7,9mil. euro) si un profit net de 12,3 mil. lei (3,3 mil. euro) , la ocifra de afaceri de 445 mil. lei (120,8 mil. euro).

In 2007, si compania Whiteland a anuntat un proiect amplu deinvestitii intr-un depozit pentru produse congelate. Distribuitorula inaugurat in urma cu doi ani primul sau centru de distributie latemperatura controlata, in sudul Capitalei, in urma unor investitiide 6 mil. euro.

Businessul Macromex, dezvoltat de la zero de Dan Minulescu inultimii 17 ani, a ajuns anul trecut la rulaje de 120 mil. euro si530 de angajati, dintre care 30 lucreaza la subsidiara din Praga acompaniei.

Printre cei mai mari furnizori ai Macromex se numaraproducatorii Milram, Royal Greenland sau Akadia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO