Companii

Magazinele proprii urca vanzarile Mondex cu 47%

15.05.2007, 18:37 26

Compania Mondex Sibiu, producator de ciorapi si dresuri, a realizat in primul trimestru o crestere de peste 47% a cifrei de afaceri, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe baza majorarii vanzarilor in propria retea de magazine de peste opt ori.
"Anul trecut, in primele trei luni ale anului, aveam 11 magazine proprii, iar vanzarile realizate prin intermediul lor se cifrau la aproximativ 88.000 de euro (308.000 de lei), in timp ce in aceeasi perioada a acestui an avem 51 de magazine, iar vanzarile au depasit valoarea de 637.000 de euro (2,23 mil. lei), ceea ce inseamna o crestere de 723%", a declarat pentru ZF Transilvania Calin Bogdan Vircolacu, unul dintre actionarii companiei.
Mondex detine in prezent 56 de magazine in toata tara, iar pana la sfarsitul anului intentioneaza ca numarul acestora sa depaseasca 100 de locatii, investitia in deschiderea unui magazin fiind de aproximativ 45.000 de euro.
Pe langa vanzarile realizate prin intermediul magazinelor proprii, compania colaboreaza si cu marile magazine de retail, aproximativ 30% din vanzarile de pe piata romaneasca fiind derulate prin intermediul acestora.
In primele trei luni cifra de afaceri a Mondex Sibiu a depasit 2,66 mil. euro, iar, potrivit estimarilor conducerii pana la sfarsitul anului cifra de afaceri va fi de cel putin 13 mil. euro, in crestere cu 40% fata de anul trecut.
"Un alt factor care va contribui la evolutia indicatorilor financiari este extinderea gamei de produse. De asemenea, dezvoltarea propriei firme de distributie, Eurocar, companie care are, in prezent, aproximativ 7.000 de clienti activi in toata tara, va genera o evolutie pozitiva a indicatorilor financiari", a precizat Calin Vircolacu.
In ultimii ani compania a diminuat in mod intentionat exportul pentru a reduce pierderile datorate fluctuatiei cursului valutar, dar si datorita scaderii vanzarilor de pe piata externa, ca urmare a invaziei produselor chinezesti pe aceste piete.
Pachetul majoritar de actiuni al Mondex (96%) este detinut de Calin Bogdan Vircolacu, directorul import-export al companiei, si de Virgil Adrian Vircolacu. Principalii competitori ai companiei sibiene sunt Adesgo Bucuresti si Ciserom Sebes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO