Companii

Mallurile din Suceava se bat pe banii „căpşunarilor“

22.07.2010, 23:48 60

Pe holurile mallurilor din Suceava cele mai des întâlnitepersonaje sunt paznicii, excepţie făcând zilele în care localniciiîntorşi de la lucru din Italia şi Spania vin să cumpereelectrocasnice sau mobilier pentru casele construite aproape delocuinţele părinţilor.

"La noi este constant aşa - este gol tot timpul", spune unadintre vânzătoarele magazinului Tina R din proiectul GalleriaSuceava. Ceva mai optimistă este Andreea, managerul unui magazin deîmbracăminte din proiectul Shopping City Suceava, care spune că "dedouă săptămâni încoace au crescut vânzările pentru că s-au întorsmuncitorii din Italia şi din Spania. În weekend vânzările sunt maimici, pentru că este cald, iar lumea pleacă din oraş". Oraşul dinnordul Moldovei are cea mai mare densitate de spaţii comercialemoderne de cap de locuitor. Toate cele trei proiecte din oraş -Iulius Mall, Galleria şi Shopping City - cu o suprafaţăînchiriabilă de peste 100.000 mp, au fost finalizate în 2008-2009,la începutul crizei, o perioadă nepotrivită pentru investiţii înspaţii mari pentru consum. În aceste condiţii, zeci de spaţii suntgoale, iar clienţii sunt număraţi pe degete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO