Companii

Manda nu a primit de la BNR licenta pentru banca

Manda nu a primit de la BNR licenta pentru banca
31.03.2010, 23:52 74

Compania de microfinantare Patria Credit (fosta Capa Finance),controlata de fondurile de investitii Romanian-American EnterpriseFund (RAEF) si Balkan Accession Fund (BAF), nu a obtinut de la BNRlicenta bancara solicitata in urma cu un an de zile, insa companianu renunta la planurile de infiintare a unei banci.
"Trebuie sa admit astazi ca, dupa un efort de mai bine de un an dezile, nu am reusit sa obtinem licenta bancara, in pofida faptuluica am fost complet pregatiti din punct de vedere operational", aspus pentru ZF Horia Manda (foto), managing partner al AxxessCapital, companie care administreaza fondurile RAEF si BAF.
Fondurile de investitii au intrat la Capa Finance in 2007 in urmaunei tranzactii (ce a presupus si o majorare de capital) deaproximativ 15 mil. euro. Compania mizeaza pe dezvoltarea in zonarurala, iar anul acesta estimeaza un nivel al creditelor acordatede 24 mil. euro
"Decizia BNR se datoreaza naturii celor doi investitori, RAEF siBAF, doua fonduri de investitii care prin definitie au o perioadade existenta limitata. Chiar daca din punct de vedere legalperioada de viata poate fi prelungita pe baza hotararilorulterioare ale investitorilor, Banca Nationala ar fi avut nevoie cao astfel de decizie sa existe la momentul autorizarii, cerinta carenu s-a putut realiza si probabil a condus la neacordarea licenteibancare", a spus Manda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO