Companii

Maschio Gaspardo mizeaza un milion de euro pe modele noi de utilaje

16.05.2005, 19:18 36

Compania Maschio Gaspardo Romania, producator de utilaje agricole, anunta pentru acest an o investitie de un milion de euro in producerea unor noi modele de echipamente agricole.

"Anul trecut, investitiile s-au ridicat la 1,4 milioane de euro si au vizat dublarea capacitatii de productie, iar cifra de afaceri a fost de 5 milioane de euro. Pentru anul acesta, planurile de dezvoltare vizeaza depasirea cifrei de afaceri din 2004, dar, din pacate, vanzarile depind de diversi factori - subventiile agricole, buna functionare a proiectelor SAPARD, conditiile climaterice si pretul produselor agricole - asa incat nu putem face estimari la cat se va ridica cifra de afaceri in acest an", a declarat pentru ZF Transilvania Mirco Maschio, administratorul Maschio Gaspardo Romania.

Maschio Gaspardo isi vinde produsele in Rusia, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Croatia, Turcia, Italia, Franta, Polonia si Slovacia, insa 70% din vanzarile companiei sunt efectuate pe piata din Romania.

Pe piata interna, 40% din vanzarile companiei sunt catre marile societati agricole precum CerealCom Dolj, Agrochirnogi Calarasi, TCE 3 Brazi din Insula Mare a Brailei; 30% merg catre societatile medii care dispun de suprafete de productie de 500-1.500 de hectare, iar 30% catre societatile mici.

Maschio Gaspardo Romania vinde peste 100 de modele de utilaje agricole, fiind specializata in productia de scarificatoare, combinatoare si cultivatoare. Compania a intrat pe piata romaneasca in primavara anului 2003, investind 2 mil. euro intr-o unitate de productie la Chisineu-Cris, ce ocupa o suprafata de 300.000 mp.

"Am ales sa deschidem o filiala in Romania deoarece aici exista o suprafata arabila foarte mare, de 14 milioane de hectare, si sunt nevoi ridicate de a inlocui utilajele agricole vechi cu echipamente de ultima generatie. In plus, Romania are o pozitie strategica favorabila dez-voltarii relatiilor comerciale cu tarile din Est", a mai spus Mirco Maschio. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO