Companii

Mazars despre piaţa de M&A din Europa Centrală şi de Est în 2024: Companiile din Ucraina vor să cumpere depozite în Polonia şi România pentru a-şi asigura sustenabilitatea businessului. Fondurile de investiţii scot şi ele mai mulţi bani din buzunare

Fondurile locale joacă un rol foarte important în a consolida un mediu de business foarte fragmentat. Există multe oportunităţi pentru fondurile de private equity din regiune, care sunt tot mai active.

Fondurile locale joacă un rol foarte important în a consolida un mediu de business foarte fragmentat. Există multe oportunităţi pentru fondurile de private equity din regiune, care sunt tot mai active.

Autor: Cristina Roşca

04.03.2024, 10:00 182

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a fost a treia cea mai aglomerată din regiune în 2023 (în volum, ca număr de tranzacţii), după Polonia şi Austria, dar înainte de Cehia.

Regiunea Europei Centrale şi de Est, care cuprinde şi Ro­mâ­nia, va continua să fie pe radarele investitorilor do­mestici şi străini şi în 2024, în pofida climatului economic dificil şi a contextului geopolitic actual, marcat de multiple conflicte armate, arată raportul Investing in CEE al companiei de audit şi consultanţă Mazars, realizat în parteneriat cu platforma Mergermarket. Acest mesaj optimist vine de fapt să confirme o tendinţă pe care analiştii au remarcat-o şi în 2023.

„Ratele ridicate ale dobânzilor, inflaţia încăpăţânată şi proble­mele geopolitice şi-au pus am­prenta asupra apetitului de fuziuni şi achiziţii. În mod deloc surprinzător, în multe zone ale lumii, piaţa de M&A a scăzut. Totuşi, datele noastre arată că în regiunea Europei Centrale şi de Est lucrurile au stat bine. Deşi a existat un declin atât în volum, cât şi în valoare (e vorba de valoarea cumulată a tranzacţiilor cu valoare declarată public), acesta a fost mai redus decât în multe alte zone din lume“, spune Olivier Degand, CEE financial advisory leader şi managing partner la Mazars în Polonia.

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a fost a treia cea mai aglomerată din regiune în 2023 în volum (ca număr de tranzacţii), după Polonia şi Austria, dar înainte de Cehia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO