Companii

MBA de zece zile pentru 100 de manageri din IMM-uri

Autor: Adelina Mihai

23.02.2011, 23:43 182

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), una dintrecele mai cunoscute organizaţii destinate mediului de afaceri, acâştigat un proiect în valoare de 2,37 milioane de euro dinfondurile europene pentru resurse umane pentru a instrui 100 demanageri din IMM-urile din Bucureşti, Iaşi şi Craiova. Dacă nu arfi plătite din fonduri europene, cursurile i-ar costa pe manageriaproximativ 1.000 de euro.

"Noi am scos deja a doua ediţie a cărţii «MBA în zece zile», dincare va fi extras suportul de curs pentru program. Cursul nu vaoferi o pregătire similară cu cea din cadrul unui program de MBAobişnuit, însă va asigura cunoştinţele de bază şi va oferi oimagine de ansamblu a tuturor zonelor de business pentru manageri",a spus Florin Pogonaru, preşedintele AOAR.

Ce cursuri vor face executivii

Printre domeniile abordate în cele 10 zile din cadrul cursuluide MBA se numără marketingul, etica afacerilor, comportamentulorganizaţional, contabilitate, analiză cantitativă, operaţiuni,economie, finanţe, strategie şi minicursuri de MBA. Pe lângăcursurile de instruire, managerii vor participa şi la workshop-uride dezbatere care vor reuni 400 de manageri din IMM-urile din toatăţara.

Potrivit datelor AOAR, în anul 2009 s-a înregistrat pentru primadată - după patru ani de creştere - o scădere a numărului deIMM-uri din România.

Astfel, dacă în perioada 2000 - 2008 numărul de IMM-uri dinRomânia a ajuns de la 412.000 la 662.000, în 2009 numărul acestoraa scăzut la 625.400, potrivit datelor centralizate pe bazainformaţiilor de la INS, Ministerul Finanţelor şi RegistrulComerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO