Companii

Medicii de familie, in WONCA Europe

18.08.2003, 00:00 31



WONCA Europe este ramura europeana a asociatiei internationale a medicilor de familie .Ea cuprinde aproximativ 30 de organizatii profesionale care reprezinta peste 45.000 de medici de familie. Societatea coopereaza strans cu OMS si UNICEF.



Obiectivul principal al acestei organizatii este imbunatatirea calitatii vietii fiecarui individ, bolnav sau sanatos, prin asigurarea unui standard inalt de calitate a asistentei medicale primare.Pentru atingerea acestui obiectiv, organizatia europeana promoveaza prin actiunile sale un nivel ridicat de profesionalism al cadrelor medicale din prima linie dar si o cooperare stransa cu fiecare individ, familie, comunitate, structuri educationale si factori politici din domeniul sanitar.



Anul 2002 a insemnat un pas important pentru comunitatea medicala: afirmarea unui nou statut al medicului de familie in societate prin adptarea de catre WONCA Europe a noii definiri complete, clare a specialitatii si disciplinei de Medicina a Familiei. Succesul actiunilor acestei organizatii are la baza cooperarea stransa dintre membrii sai. Pe langa congresele mondiale organizate la fiecare 3 ani, in fiecare an se desfasoara conferinte regionale.



Anul acesta, Conferinta anuala a WONCA Europe s-a desfasurat la Liubliana. Sub patronajul presedintelui Republicii Slovace, Janesz Drnovsek, el insusi medic, lucrarile conferintei au reunit participanti din peste 60 de tari



Principalele teme abordate au acoperit domenii de actiune in practica medicala curenta: comunicarea si buna cooperare medic-pacient in ingrijirea sanatatii; bolile si riscul de imbolnavire legate de stilul de viata; problemele etice pe care le pune ingrijirea continua a diferitelor categorii de bolnavi; noile tehnologii si activitatea medicului de familie. Urmatorul congres al WONCA va avea loc in 2004 in Orlando,SUA, fiind precedat de o pre-conferinta, in septembrie, la Santiago de Compostela .(dr.M.C.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO