Companii

Medicii de familie refuză semnarea contractului-cadru cu CNAS şi vor depune plângere în instanţă

Medicii de familie refuză semnarea contractului-cadru cu CNAS şi vor depune plângere în instanţă

Autor: Mediafax

12.02.2011, 18:54 39

Medicii de familie au decis, sâmbătă, să nu semnezecontractul-cadru cu CNAS, care i-ar duce la faliment şi să contesteîn instanţă actele normative ce încalcă drepturile pacienţilor şimedicilor, reclamând că sunt puşi să editeze carduri şi să facămuncă forţată fără să li se asigure cele necesare.

Medicii de familie s-au reunit, sâmbătă, într-o conferinţăorganizată de Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şiFederaţia Naţională a Patronatelor de Medicina Familiei (FNPMF),unde au discutat despre problemele din sistemul de sănătate şimăsurile pe care le vor lua în faţa "ilegalităţilor" din legislaţiaîn domeniu.

"Contractul-cadru, pe doi ani, nesocoteşte principiulconsolidării bazei pentru a întări întregul sistem, decapiteazăliberalismul profesiei medicale, afectează drepturile pacienţilorşi încearcă subjugarea birocratică a medicilor din asistenţaprimară, promovând falsa dezbinare şi deprofesionalizarea", au spusreprezentanţii medicilor de familie.

Preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor dinAmbulatoriu, Cosmin Alexandrescu, a subliniat că dacă mediciisemnează contractul în aprilie 2011, acest lucru va duce laînchiderea cabinetelor. El a precizat că, alături de ceilalţireprezentanţi ai asociaţiilor şi federaţiilor medicale, va sfătuitoţi medicii să nu semneze acel contract.

Medicii au căzut de acord asupra faptului că vor continua săpractice medicina fie în mod privat, fie în alte ţări, dacăguvernanţii îi obligă la semnarea contractului. Citiţi mai multdespre refuzul medicilor de a semna contractulcadru cu CNAS pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO