Companii

Medicul Doru Herghelegiu, directorul Spitalului Sanador: Rezolvarea malformaţiilor cardiace congenitale este „codaşa“ medicinei româneşti. Deficitul de medici este principala frână pentru dezvoltarea specializării medicale în România. O operaţie pe inimă la copii costă 10.000 de euro, în medie

„Everestul“ medicinei, chirurgia cardiacă la copii, deficit de medici în România

Spitalul Sanador a deschis anul trecut primul bloc operator complet digitalizat, cu două săli de operaţie, în cadrul căruia sunt realizate aceste operaţii complexe.

Spitalul Sanador a deschis anul trecut primul bloc operator complet digitalizat, cu două săli de operaţie, în cadrul căruia sunt realizate aceste operaţii complexe.

Sunt circa 1.500 de cazuri de copii cu malformaţii congenitale la inimă pe an în România. Dintre aceştia, doar o treime ajung pe masa de operaţie În România, există doar 21 de medici cu specializarea de cardiologie pediatrică, din datele Colegiului Medicilor.

Deficitul de medici chirurgi specializaţi în cardiologie pediatrică face ca doar o treime dintre copiii cu pro­bleme la inimă din naştere să fie operaţi în România. Un centru pentru astfel de intervenţii complexe este în spitalul Sanador din Bucureşti, unde echipe de medici din România şi din Germania au realizat recent nouă intervenţii pro bono pentru copii de la trei luni, la 17 ani. Fără sprijin finan­ciar, intervenţia ar costa 10.000 de euro.

„Rezolvarea mal­formaţiilor car­diace congenitale este co­daşa medi­cinei ro­mâ­neşti. Lu­crul a­cesta ar fi trebuit co­rectat de-a lungul zeci­lor de ani de când ne luptăm să înfiinţăm cen­tre de chirurgie cardiacă neo­natală şi infantilă. Din păcate, acest lucru nu s-a realizat, în capitala ţării nu există echipe medicale care să se ocupe de aceste cazuri de nou-născuţi cu malfor­maţii cardiace con­genitale, care, de multe ori, sunt urgenţe“, a spus conf. Doru Her­ghelegiu, directorul spitalului Sanador, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO