Companii

Medlife a deschis clinică în Pipera, lângă Regina Maria

Foto Cristina Nichituş

Foto Cristina Nichituş

Autor: Cristina Rosca

03.08.2012, 00:05 5033

Medlife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România, a deschis o nouă clinică în Bucureşti, în zona Pipera, în com­ple­xul Iride Business Park, la doar câţiva metri de clinica deţinută de competitorii de la Regina Maria.

"Zona este una strategică pentru noi, având în vedere că multe com­panii importante din portofoliul nostru au sediile localizate în zona Pipera", spune Mihai Marcu, preşedintele Medlife. Acest centru a fost des­chis ca urmare a unor solicitări de servicii me­dicale venite de la cli­enţi, iar odată cu deschiderea noii clinici aceştia au acces mult mai uşor.

În prezent în cadrul centrului MedLife Iride sunt trataţi în medie 80 de pacienţi pe zi. "Numărul solicitărilor este în continuă creştere, iar adre­sa­bilitatea a crescut cu peste 60% de la deschidere." Reprezentanţii Medlife nu au precizat însă valoarea investiţiei în acest centru.

În clinica din Pipera sunt în prezent disponibile specialităţi precum ginecologie, dermatologie, oftalmologie, oftalmologie pediatrică, O.R.L., stomatologie generală, parodontală şi implantologie, medici­nă generala, psihologie, recoltări analize, explorări funcţionale. "De la începutul anului viitor ne vom extinde pe noi zone cum ar fi cardiologie, endocrinologie şi imagistică-ecografie", explică Mihai Marcu. La cea mai nouă clinică din Bucureşti a Medlife lucrează 15 medici.

MedLife, cel mai mare operator din piaţa serviciilor medicale private după cifra de afaceri din 2011, de aproximativ 50 mil. euro, operează 9 clinici de mari dimensiuni (atât în Bucureşti, cât şi în ţară), 8 laboratoare de analiză, 6 spitale, 3 maternităţi, dar şi farmacii şi alte centre.

După investiţiile masive din 2011, operatorul de servicii medicale vede 2012 ca pe un an al consolidării.

"Pentru acest an ne-am propus consolidarea business-ului deoarece am facut investiţii de amploare anul trecut şi ne-am extins mult atât în Bucureşti cât şi în ţară. Rămânem însă deschişi oportunităţilor şi cu siguranţă vom deschide locaţii noi acolo unde vom considera că există nevoi de acoperit", a explicat Marcu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO