Companii

Medlife încheie semestrul cu un plus de 32% şi este în discuţii pentru cinci preluări

Mihai Marcu, Preşedinte CA MedLife

Mihai Marcu, Preşedinte CA MedLife

Autor: Roxana Rosu

04.08.2016, 12:05 611

"În ultima perioadă am avut o activitate foarte intensă şi ne-am consolidat poziţia, atât prin proiecte de tip green field, cât şi prin achiziţii, iar acest lucru se reflectă direct în rezultatele noastre. Şi divizia de laboratoare a înregistrat o creştere remarcabilă", a spus Mihai Marcu, Preşedinte CA MedLife.

Compania îşi menţine estimările privind anul în curs şi se bazează pe afaceri de 120 milioane euro, creştere organică, existând premize să urce la 130-150 milioane euro, cifre fiind condiţionate de procesul de finalizare al tranzacţiilor aflate în curs.

MedLife a semnat recent şi contractul de preluare a pachetului majoritar, de 90%, din cadrul Centrului Medical Panduri, un operator cu peste nouă ani de activitate în Bucureşti. Centrul are două laboratoare de analize medicale şi două clinici.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Centrul Medical Panduri a înregistrat la nivelul anului 2015 o cifră de afaceri de peste 1,9 milioane euro, iar pentru anul acesta estimează o creştere de peste 20%.

În urma acestei tranzacţii, Maria Pop, fondator şi director general al Centrului Medical Panduri, va păstra atribuţiile de management, fiind direct responsabilă de strategia de dezvoltare şi extindere a Centrului.

"Parteneriatul cu MedLife ar însemna un pas foarte important în evoluţia activităţii noastre, dar mai ales o nouă oportunitate de a ne dezvolta şi a creşte accelerat business-ul, în condiţiile în care vom avea susţinerea celui mai important operator de pe piaţa serviciilor medicale private din România. Mai mult, este o bună ocazie sa ne mărim baza de clienţi prin deservirea abonaţilor MedLife în Capitală, piaţă în care MedLife deţine o pondere de peste 50%", a declarat Maria Pop, director general al Centrului Medical Panduri.

Finalizarea tranzacţiei cu Centrul Medical Pandurii ar aduce în portofoliul MedLife cea de-a 11-a achiziţie, trei dintre acestea fiind derulate în 2016. În perspectivă, compania doreşte să intensifice investiţiile alocate proiectelor de achiziţii şi anunţă intenţia de a contracta un nou credit.

"Suntem în negocieri avansate cu mai multe bănci, astfel încât credem că în cursul lunii septembrie vom putea contracta un nou credit în valoare de 20 milioane euro (tranzacţie de tip leveraged buyout - LBO), fondurile urmând să fie alocate exclusiv pentru achiziţii. De altfel, la ora actuală suntem în discuţii avansate pentru realizarea a cinci tranzacţii, una dintre acestea fiind de mărime medie spre mare", a mai spus Mihai Marcu.

În luna martie, MedLife a contractat un credit în valoare de 56 milioane de euro, iar odată cu finalizarea contractării celui de al doilea credit, MedLife va avea la dispoziţie un buget total de investiţii de 76 milioane de euro, din care o parte importantă va fi alocată proiectelor de achiziţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO