Michele Abbate a fost numit director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia

13 sep 2017 Autor: Anca Olteanu

Michele Abbate este noul director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, companii de furnizare deţinute de grupul Enel în România, după ce Michele Luigi Grassi, cel care a deţinut anterior funcţia, a decis să părăsească grupul Enel, potrivit unui comunicat emis miercuri de companie.

În calitate de director general al companiilor de furnizare de energie electrică Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, Michele Abbate va gestiona strategia generală de business, cu accent pe extinderea portofoliul de soluţii, şi va coordona activităţile de furnizare şi vânzare ale grupului Enel în România, dar şi diviziile de customer care şi servicii cu valoare adăgată, cu obiectivul de a dezvolta o gamă de oferte.

Michele Abbate activează de peste 25 ani în cadrul grupului Enel, având experienţă în zona de vânzări şi customer care. Abbate lucra, în 1992, în zona de business dedicată managementului clienţilor. Ulterior, el a deţinut poziţii precum Head of Center Italy Commercial unit, Head of the Market Division/Customer Management, Head of phone and web channel, având ca principale obiective transformarea canalului de service într-un canal comercial, cea mai recentă poziţie deţinută fiind cea de Head of Sales pentru zona de centru a Italiei.

Michele Abbate are un doctorat în economie, obţinut la Universitatea din Palermo şi este absolvent al programului de leadership din cadrul Luiss Business School precum şi al Accelerated Development Programme la London Business School.

Cele două companii deţin o cotă de piaţă de 14% pe piaţa concurenţială de energie electrică (conform datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, în luna mai 2017), conferind Enel prima poziţie pe piaţa concurenţială a electricităţii din România. Enel Energie şi Enel Energie Muntenia au în portofoliu 2,8 milioane de clienţi de energie electrică şi gaze naturale.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
ABBATE
, ENEL
, DIRECTOR
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide