Companii

Mobex Târgu Mureş: europenii redevin interesaţi de mobila românească

Autor: Ioana David

08.09.2011, 17:29 467

Producătorii locali de mobilă încep să câştige din terenul pierdut în faţa companiilor din Asia, ceea ce ar putea menţine pe creştere exporturile şI în a doua jumătate a anului. În primele şase luni ale anului, exportul de mobilă s-a majorat cu 18%.

"Cu doi-trei ani înainte de criză, marii dealeri s-au orientat către Asia, iar atunci producătorii români care lucrau pentru mărci consacrate s-au închis. Acum ei se întorc către vechii producători. Românii oferă discreţie, loialitate dar şi calitate", a spus Daniel Egri, directorul general al producătorului Mobex din Târgu Mureş. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 36,7 mil. lei (8,7 mil. euro), un profit de 2,3 mil. lei (0,5 mil. euro) şi 676 de angajaţI, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

La Salonul Internaţional de Mobilă, Echipamente şi Accesorii care a început ieri la Romexpo şi care ţine cinci zile, Mobex avusese în primele două ore de la deschidere trei clienţi. Compania produce mobilă clasică iar cele mai scumpe produse sunt cele dintr-un dormitor de 4.000 de euro. Egri speră să vândă 15-20 astfel de dormitoare până la sfârşitul anului atât la export cât şi pe piaţa internă. Ponderea exportului în cifra de afaceri este de 80%.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO