Companii

MOL si-a triplat vanzarile in primul trimestru

23.06.2006, 20:09 20

MOL Romania, filiala locala a grupului petrolier ungar MOL, a realizat in primul trimestru o cifra de afaceri de 134,55 mil. euro (470,9 milioane de RON), aproape triplu comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut cand grupul a obtinut la nivel local 50 de mil. euro.
"Diferenta considerabila vine din faptul ca pana la data de 23 februarie 2005 Shell Romania a facut inca parte din Grupul Shell, prin urmare cifra aferenta perioadei respective nu a fost raportata la nivelul grupului MOL. Cifra de afaceri pentru 2006 cuprinde toate operatiunile grupului MOL in Romania", a mentionat Dumitru Dragomir, directorul financiar al companiei.
"Cifra de afaceri a fost insa influentata si de cresterea vanzarilor si evolutia pietei. Deschiderea de noi statii, dar si diversificarea portofoliului de produse au influentat pozitiv rezultatele MOL", a mai spus Dragomir. MOL a raportat anul trecut un profit net de 2,5 mil. euro, conform standardelor romanesti de contabilitate, revenind pe profit dupa trei ani de pierderi.
Rezultatul pozitiv a fost explicat de catre reprezentantii grupului ungar prin preluarea retelei de benzinarii Shell, dar si prin contextul international favorabil, context care si-a facut simtita prezenta prin intermediul liberalizarii pietei de catre Petrom.
Cresterea cotatiilor internationale la titei a putut fi preluata si de jucatorii de pe piata de profil, care au transformat-o in profituri record.
Cifra de afaceri a grupului pe piata locala a atins un nivel de 420 mil. euro in 2005. MOL opereaza in prezent o retea de 136 de benzinarii. Compania are programate pentru perioada 2005-2007 investitii de 40 mil. euro. MOL Romania va aloca in 2006 opt milioane de euro pentru constructia a sase benzinarii.
Potrivit datelor companiei, MOL detine o cota de piata de 15% in domeniul distributiei de carburanti, in functie de volumele comercializate. Pe piata benzinariilor, Petrom (companie controlata de austriecii de la OMV) este lider cu o retea de pana la 600 de statii, urmat de LukOil, Rompetrol, MOL, Agip si benzinarii particulari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO