Companii

Motoarele electrice duc afacerile lui Copos la 140 mil. euro

01.03.2007, 19:22 9

Ana Holding, al carui proprietar este cunoscutul om de afaceri George Copos, si-a bugetat pentru acest an afaceri de 140 de milioane de euro, cu 15% mai mult fata de anul precedent.
Totodata, profitul holdingului va creste cu 1 milion de euro, pana la 12 milioane.
"Cea mai mare pondere o are firma Ana Imep Pitesti, care activeaza in industria producatoare de motoare electrice. Speram ca, pana in 2008, cifra de afaceri a acesteia sa ajunga la 100 de milioane de euro", a spus Copos, fost vicepremier.
Grupul Ana Holding mai cuprinde si compania Ana Hotels, care opereaza o serie de hoteluri, printre care Athenee Palace Hilton si Crowne Plaze din Bucuresti.
Ana Hotels si-a bugetat pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu cel putin 5-7%, pana la aproximativ 38 de milioane de euro. Anul trecut compania a inregistrat vanzari totale de 35,5 milioane de euro si un profit operational de 15 milioane de euro, peste jumatate din afaceri fiind asigurate de hotelul Hilton.
Din grupul Ana Holding mai fac parte firmele Ana Electronic, Ana Pan, Ana Teleferic si Ana International.
De asemenea, pentru anul 2007, Copos a precizat ca va continua investitiile imobiliare in Bucuresti, atat pe partea de birouri, cat si pe segmentul rezidential.
"La sfarsitul lunii martie vom finaliza prima investitie, de circa sase milioane de euro, care consta intr-un imobil de birouri de 6.000 de metri patrati. In acest an vom demara si lucrarile la cea de-a doua investitie, un turn de birouri, cu o suprafata construita de 35.000 de metri patrati. Turnul va necesita o investitie de 40-50 de milioane de euro. Termenul de finalizare a acestui proiect este 2010", a mai spus Copos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO