Companii

N-au stat pe gânduri: suedezii de la Skanska au început lucrările la birourile de 46 mil. euro din Barbu Văcărescu

N-au stat pe gânduri: suedezii de la Skanska au început...

Autor: Cristi Moga

26.02.2013, 11:40 2527

Grupul suedez Skanska, un gigant al pieţei construcţiilor care anul trecut a realizat prima achiziţie în România, a început lucrările la prima etapă a proiectului de birouri Green Court ce va fi dezvoltat pe un teren situat în zona Barbu Văcărescu din Bucureşti.

Suedezii vor construi într-o primă fază o clădire cu o suprafaţă închiriabilă de 19.500 de metri pătraţi şi o structură formată din 12 etaje supraterane şi trei etaje subterane.

Investiţia este estimată la 46 de milioane de euro, iar Skanska va îndeplini şi rolul de antreprenor general.

Finalizarea proiectului este programată pentri trimestrul patru al anului 2014.

„Considerăm Bucureştiul o piaţă importantă pentru noi; vedem aici un mare potenţial şi avem planuri pe termen lung. (...) Am primit deja solicitari din partea potenţialilor clienţi”, afirmă Andreas Lindelof, preşedintele Skanska România.

Suedezii au cumpărat anul trecut un teren de 15.000 de metri pătraţi de la Băneasa Investments pe care intenţionează să dezvolte trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă totală de 52.000 de metri pătraţi.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO