Companii

New Kopel vrea 15 mil. € din vânzarea de maşini Opel

Autor: Bogdan Alecu

07.09.2010, 23:53 33

Grupul israelian New Kopel, care a achiziţionat dealerul IPSODacia-Renault din Otopeni în prima jumătate a acestui an, atransformat unitatea într-un centru Opel. Noul dealer Union MotorsCar Sales este cel de-al doilea concesionar din cadrul New Kopel,după Union Motors, care comercializează marca Suzuki.

"Ţinta de vânzări pentru primul an de activitate va fi de 1.000 demaşini. Am ales Opel deoarece noi fiind în primul rând o companiede leasing operaţional ne-am dezvoltat un par­teneriat cu aceastămarcă", a spus Dudy Perry, directorul ge­neral al companiei NewKopel, parte a grupului Shlomo.

Luând în calcul un preţ mediu de 15.000 de euro pe ma­şină vândută,ar însemna că ţinta noului dealer Opel este de 15 mil. euro.

Centrul din Otopeni va rămâne în continuare service pentru Dacia şiRenault, chiar şi după transformarea în centru Opel. Astfel,compania New Kopel urmează aceeaşi strategie ca şi ATS. Companiacontrolată de Călin Popescu Tăriceanu a transformat centrul dinBăneasa din dealer Citroen în dea­ler Ford, dar serviceul va putearepara atât modele Ford, cât şi Citroen. Astfel, centrul dinOtopeni devine al doilea dealer din Bucureşti care îşi schimbămarca. "Investiţia totală de 6 milioane de euro din Otopenire­pre­zintă preţul de achiziţie al fostului centru IPSO pluscosturile legate de transformare şi modernizare", a subliniatPerry.
În cadrul noului centru Opel sunt în prezent 100 de angajaţi,majoritatea reprezentând foşti angajaţi ai IPSO. În prezent înBucureşti sunt nouă centre Opel, cel mai mare aparţinând companieiRădăcini Motors, parte a grupului Rădăcini.
La nivel naţional reţeaua Opel include 42 de centre 40% din vânzărirealizându-se în Bucureşti, potrivit declaraţiilor lui ConstantinAvromescu, Opel Country Director pentru România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO