Companii

Nicolae Minea asteapta 5 mil. euro de la Hilton Sibiu

Nicolae Minea asteapta 5 mil. euro de la Hilton Sibiu
02.03.2010, 23:06 592

Omul de afaceri Nicolae Minea asteapta anul acesta incasari de 5milioane de euro, in crestere cu 67% fata de anul trecut, de lahotelul de cinci stele Hilton Sibiu (fostul Palace Resort&Spa),in care a investit 25 de milioane de euro pentru afilierea lalantul international Hilton.

"Odata cu intrarea in lantul Hilton, gradul de ocupare,respectiv veniturile hotelului au crescut, hotelul inregistrand ocrestere de aproximativ 30% a cifrei de afaceri fata de 2008", adeclarat Dana Modrescu, marketing&pr manager al hotelului, careopereaza 115 camere si apartamente, 4 restaurante, un bar si 5 salide conferinta.

Recent, in cadrul hotelului din Sibiu s-a deschis un centru spa,ce ocupa o suprafata de 1.500 de metri patrati. "Din ianuarie panain iulie anul trecut, hotelul a luptat pentru a atinge standardelebrandului Hilton", a precizat Modrescu.

In primele doua luni ale anului acesta, hotelul a avut un gradde ocupare de 54%, in conditiile in care in primul trimestru, pepiata hoteliera, acest indicator are valoarea cea mai redusa dintot anul.

In hotelul sibian de cinci stele se cazeaza atat oameni deafaceri, din care 15% sunt straini, dar si turisti. "O cresteresemnificativa a inregistrat segmentul clientilor leisure, atingandaproximativ 50% din totalul clientilor si egaland astfel segmentulclientilor business", a mentionat Dana Modrescu, adaugand ca seasteapta ca hotelul sa functioneze la un grad mediu de ocupare de70% anul acesta.

Spre deosebire de hotelul Hilton de cinci stele din Bucuresti,care opereaza sub contract de management, hotelul Hilton din Sibiuopereaza sub franciza, ceea ce ii da posibilitatea proprietaruluisa isi aleaga echipa de management. In hotelul din Sibiu lucreaza125 de angajati.

Hilton, mult mai agresiv

Daca din 1997 pana anul trecut lantul Hilton era reprezentat inRomania doar prin hotelul de cinci stele din Capitala, detinut deGeorge Copos, in 2009 Hilton a devenit lantul international cu ceamai agresiva strategie de extindere pe piata romaneasca, intr-operioada in care piata hoteliera s-a aflat in declin. Acum, lantulinternational este prezent cu trei unitati afiliate pe piatalocala, respectiv unitatea de cinci stele Hilton din Capitala,unitatea de cinci stele din Sibiu, dar si un hotel Doubletree byHilton in Oradea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO