O familie din Constanţa foloseşte 46 de specii de plante româneşti pentru a produce cosmetice organice

11 nov 2016 Autor: Cristina Rosca

Familia Oancea a pus bazele producătorului de cosmetice organice Careless Beauty acum aproape 25 de ani şi a ajuns astăzi la vânzări de 420.000 de lei cu produse al căror preţ variază între 63 şi 280 de lei.

„Începând cu anul 2017 ne pregătim pentru a exporta cantităţi mici de produse. Suntem un produs de nişă, de aceea nu avem planuri să ne extindem producţia la scară mare“, spun reprezentanţii companiei.

 Elena Oancea, de profesie chimist, a intrat în business în 1992 din pasiune pentru plante. Încă de mic copil făcea creme în casă împreună cu mama sa, astfel că antreprenoarea a ajuns apoi să facă studii de specialitate (Facultatea de chimie). Studiile de profil au ajutat-o ulterior să dezvolte propria reţetă de măşti de gomaj şi de loţiune tonică. Ulterior, odată cu dezvoltarea porto­fo­liului de produse, în businessul Careless Beauty s-a alăturat şi Adriana Oancea, fiica fondatoarei, de profesie farmacist.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.11.2016

 
Cuvinte cheie:
cosmetice
, familie
, plante
, constanta
, folosire
, produse
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide