Companii

O romanca de 36 de ani coordoneaza productia a sase fabrici Kraft din Europa Centrala

O romanca de 36 de ani coordoneaza productia a sase fabrici Kraft din Europa Centrala
16.03.2010, 23:09 231

Gigantul american din industria bunurilor de larg consum Kraft,cu afaceri de 40 de miliarde de dolari, a lasat productia deciocolata din sase fabrici din Europa pe mana unei romance de 36 deani, care a condus si fabrica din Brasov a producatoruluiamerican.

Corina Cioranu, al carei prim loc de munca a fost in cadrulproducatorului de dulciuri Kraft Romania in urma cu 13 ani, estearea director manufacturing al Kraft pentru Europa Centrala deaproape un an si coordoneaza activitatile de productie din sasefabrici, cu vanzari de sute de milioane de euro anual.

"M-am angajat la Kraft din anul cinci de facultate. Intr-o zi,am luat un CV si am venit la sediul Kraft cerand sa vorbesc cudirectorul de resurse umane al companiei, fara sa stiu daca eravreun post disponibil sau nu. Atunci nu existau site-uri derecrutare, asa cum se intampla acum", a declarat Corina Cioranu,unul dintre putinii manageri romani care ocupa in prezent functiide conducere in cadrul gigantului Kraft, in cadrul unui seminarorganizat de Kraft Romania.

Nascuta in Brasov, Cioranu povesteste ca a stiut inca dinfacultate faptul ca vrea sa lucreze in cadrul Kraft in momentul incare isi va finaliza studiile. "In sesiune tatal meu imi trimiteala camin dulciuri de la Kraft pe care ne bateam. In plus, voiam sama intorc in Brasov si sa lucrez acolo", a adaugat ea.

Dupa ce a ocupat pentru o perioada diferite functii in cadruldepartamentului de marketing al Kraft Romania, ea a trecut in 2002in departamentul de business development, iar doi ani mai tarziu apreluat conducerea fabricii pe care Kraft o detinea in aceeaperioada in Brasov.

"Cea mai mare realizare personala a fost pentru mine schimbareadepartamentului de marketing cu cel de productie, deoarece ulteriormi s-a propus sa preiau conducerea departamentului de productie peEuropa Centrala, cu sediul in Polonia, unde am stat trei ani",afirma managerul Kraft.

Corina Cioranu recunoaste ca dupa ce a acceptat sa plece inPolonia a regretat pentru o perioada decizia luata, dar ca privindin urma, considera acum ca a luat decizia cea mai buna. "Trei luninu am putut sa ma uit la televizor, deoarece vedeam produsele pecare noi (echipa de marketing a Kraft Romania - n.red.) lecreaseram, dar a fost o decizie personala pe care nu o regret."

In prezent, Cioranu, una dintre putinele femei care s-au aflatla conducerea unei fabrici Kraft, este stabilita in Viena, impreunacu familia sa, unde are in subordine sase fabrici din EuropaCentrala, ca area director manufacturing.

Managerul Kraft este de parere ca Romania este o piata mult maiflexibila din punctul de vedere al lansarii de noi produse decatstatele din Europa de Vest.

"Austria este o piata foarte matura in care foarte greu potiintra cu produse noi, fata de Romania, unde flexibilitatea estefoarte mare. Pe de alta parte, Polonia are o varietate mult maimare de produse fata de alte state vestice sau chiar fata deRomania", sustine ea.

Kraft este cel mai mare jucator din piata locala a tabletelor deciocolata, estimata la 250-300 mil. euro. Brandurile sale Milka siPoiana au o cota de piata de aproximativ 50%, conform datelordisponibile. Kraft urmeaza sa fuzioneze cu producatorul britanic deciocolata Cadbury, in baza unui acord incheiat in luna ianuarie aacestui an prin care grupul american va plati 19,1 miliarde dedolari pentru Cadbury. Pentru a putea realiza insa aceastapreluare, Kraft a acceptat sa vanda operatiunile din Romania siBulgaria ale Cadbury, pentru care cauta in prezent cumparator.

Corina Cioranu, de la Brasov la Viena

  • 36 de ani
  • absolventa a Academiei de Studii Economice
  • s-a angajat la Kraft Romania in 1997, in departamentul demarketing
  • a promovat pana la pozitia de senior brand managerciocolata
  • in 2004 a fost numita director al fabricii din Brasov
  • din 2006 a fost promovata pe o pozitie regionala, directormanufacturing Central Europe, activand in Polonia
  • din martie 2009 este area manufacturing director pedepartamentul de snacksuri din Europa Centrala si are in subordinesase fabrici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO