Companii

O tranzactie ratata i-a adus pe Immoeast si Marius Ivan la proces

29.04.2009, 17:59 74

Firma Creativ Global Property, controlata de catre oamenii de afaceri Tom Quinn si Marius Ivan, a castigat un arbitraj impotriva fondului de investitii Immoeast, dupa ce austriecii au renuntat sa mai cumpere complexul de birouri North Gate din Capitala, dupa ce semnase un acord de principiu (memorandum of understanding).

„Discutiile pentru achizitia cladirii incepusera in toamna anului 2007, iar Immoeast a iesit unilateral din negocieri, invocand mai multe clauze financiare. Ulterior am inceput un arbitraj in urma caruia am obtinut plata din partea Immoeast a unei clauze de 180.000 de euro si a cheltuielilor de judecata", a declarat Theodor McCann, partener al firmei de avocatura Constantinovici McCann si Asociatii, care a reprezentat Creativ Global Property in acest proces.
La momentul negocierilor asupra tranzactiei, cladirea de birouri din zona Pipera era evaluata la circa 70 de milioane de euro, in functie de valoarea contractelor de inchirierea ce urmau a fi semnate. Aproximativ jumatate din cladirea cu o suprafata de peste 20.000 de metri patrati este inchiriata de catre firma Renault Technologie Roumanie, parte a grupului Renault.
Reprezentantii Immoeast nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.
Creativ Global Property a anuntat planuri pentru investitii imobiliare de circa 1,5 miliarde de euro, in timp ce Immoeast a fost in ultimii ani cel mai activ cumparator de active imobiliare pe piata locala, avand in prezent un portofoliu evaluat la aproximativ un miliard de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO