Companii

Octagon face fundaţia Hermes Business Campus, deţinut de belgienii de la Atenor, pentru 5 mil. euro

Autor: Andreea Neferu

07.12.2010, 23:35 153

Compania de construcţii Octagon, controlată de doi oameni deafaceri greci, va realiza fundaţia proiectului de spaţii de birouriHermes Business Campus, din Pipera, valoarea contractuluiridicându-se la 5 mil. euro. Octagon a demarat lucrările în lunaoctombrie şi estimează că le va finaliza în noiembrie 2011. Parculde afaceri Hermes Business Campus, care include trei clădiri, estedeţinut de compania de dezvoltare imobiliară Atenor Group, listatăpe bursa Euronext.

Atenor va începe însă lucrările doar la primul imobil, care artrebui finalizat în 2012. În afara anunţului privind acestcontract, reprezentanţii Octagon au mai spus că anul 2011 rămâneplin de incertitudini pentru piaţa construcţiilor. "Revenireapieţei construcţiilor va fi fragilă în 2011, din cauzaincertitudinilor din zona euro. Viitorul firmelor de construcţiidin regiune este în Africa", a declarat Alexandros Ignatiadis,director executiv al Octagon. Compania nu are în prezent proiecteîn derulare în Africa, dar există negocieri şi tatonări în acestsens, potrivit reprezentanţilor Octagon. Compania, care aînregistrat în primul semestru afaceri de 7,7 mil. euro, estedeţinută de oamenii de afaceri greci Alexandros Ignatiadis şiPaschalis Paganias, amândoi foşti directori generali aisubsidiarelor elene Diekat şi Temliodomi. Octagon este specializatăîn lucrări geotehnice, fundaţii şi tehnologii de asanare aterenului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO