Companii

Octagon şi-a majorat profitul anul trecut, dar afacerile au fost mai mici

Octagon şi-a majorat profitul anul trecut, dar afacerile au fost mai mici

Alexandros Ignatiadis

Autor: Andreea Neferu

15.02.2012, 00:04 355

Compania de construcţii Octagon, deţinută de oamenii de afaceri greci Alexandros Ignatiadis şi Paschalis Paganias, a înregistrat anul trecut afaceri de 12,5 mil. euro, în scădere cu circa 12% faţă de anul anterior. Pe de altă parte, profitul a crescut cu 23% anul trecut, până la 581.000 de euro.

"Piaţa construcţiilor din România a rămas şi în 2011 destul de puţin atractivă pentru investitorii privaţi, dar şi pentru stat. Cu toate acestea, segmentul de birouri şi cel de retail au avut o evoluţie vizibil ascendentă, în timp ce segmentul rezidenţial a continuat să fie afectat de criză. Anul 2011 a fost dinamic pentru infrastructură, un domeniu care va rămâne efervescent şi în 2012", a declarat Alexandros Ignatiadis, acţionar şi director general al Octagon.

Compania a semnat anul trecut contracte de circa 3 mil. euro, printre care şi lucrările de fundaţii speciale pentru un viaduct de pe autostrada Orăştie-Sibiu, fundaţiile speciale pentru o clădire de birouri pe Bulevardul Aviatorilor din Capitală, dar şi lucrările de consolidare, sprijinire taluzuri şi drenaje pe o porţiune de 7 km din DN 6 Drobeta-Turnu Severin-Lugoj.

Octagon a intrat toamna trecută pe o nouă nişă de business, devenind acţionar majoritar al bazei de aprovizionare cu materiale de construcţii Comat Electro, situată în zona industrială Faur-Republica din Capitală.

Compania a plătit astfel 2,5 mil. euro pentru a-şi mări de la 8,5% la 58,5% participaţia în cadrul Comat Electro, firmă care deţine o platformă de 89.000 de metri pătraţi de teren şi 20.000 de metri pătraţi de hale industriale. Compania a intrat anul trecut şi pe piaţa irakiană, deschizând o sucursală ex­ternă, unde investiţia în primul an de activitate este estimată la 300.000 de euro.

Octagon este deţinută de oamenii de afaceri greci Alexan­dros Ignatiadis şi Paschalis Paganias, amândoi foşti di­rectori generali ai subsidiarelor elene Diekat şi Temliodomi. Compania este specializată în lucrări geotehnice, fundaţii şi tehnologii de asanare a terenului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO