Companii

Octavian Badescu iese din afacerea More Results Marketing

23.12.2009, 23:10 211

Omul de afaceri Octavian Badescu, unul dintre cei mai vizibiliantreprenori de pe piata locala de curierat, a vandut participatiade 22% pe care o detinea in cadrul companiei de marketing direct,More Results Marketing, catre Gina Burghiu, actualul directorexecutiv al companiei.
Actionarul majoritar ramane insa Bogdan Nicolae, cu o participatiede 78%, potrivit informatiilor oferite ZF de OctavianBadescu.
Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa OctavianBadescu afirma ca "pentru mine este un exit rezonabil".
La sfarsitul anului 2006 Badescu vindea participatia de 25% pe careo detinea in cadrul firmei de curierat Alo Curier unde ocupa sipozitia de director general. Despre valoarea acestei tranzactiei,actualul vicepresedinte al Asociatiei Operatorilor de Curierat dinRomania spune ca "nu este una semnificativa" si ca este de "cincicifre in euro".
"Am renuntat la acea afacere pentru ca au existat diferente deviziune intre mine si actionarul majoritar", afirma Badescu.
Inca din 2004, anul de infiintare a More Results Marketing, Badescua intrat in aceasta afacere. Compania, care ofera serviciiintegrate de marketing direct, va avea in acest an, potrivitestimarilor, o cifra de afaceri de aproximativ 500.000 euro, iarmarja de profit se va situa intre 5 si 10%.
Octavian Badescu ramane actionar in doua companii, respectivDelivery Solutions, care opereaza in domeniul curieratului siRetailplus Eastern Europe, ce activeaza pe piata de retail audit.In 2009, Delivery Solutions ar putea obtine o cifra de afaceri deaproximativ 700-800 mil. euro, similara celei a Retailplus EasternEurope - care auditeaza factorii care influenteaza vanzarile pentrucompaniile din domeniul FMCG, potrivit lui Badescu.
"Pentru 2010 vizam depasirea pragului de un milion de euro cifra deafaceri pentru fiecare dintre aceste companii", marturiseste omulde afaceri. El mai adauga ca studiaza si posibilitatea "generariiunui proiect antreprenorial nou" in viitor, pe zona online, desprecare spune ca nu poate oferi in prezent mai multe informatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO