Companii

P&G incepe in martie recrutarea "in masa" pentru fabrica

15.01.2009, 18:39 47

Producatorul american Procter & Gamble va demara la inceputul lunii viitoare constructia fabricii de sampoane si alte produse de ingrijire a parului din Urlati (judetul Prahova). Anterior, oficialii P&G au anuntat ca lucrarile la noua unitate de productie vor fi demarate in aceasta primavara.

Compania va intensifica procesul de recrutare pentru proiectul din Urlati din luna martie, fiind planificate 300-350 de angajari pana in 2010.
"Angajarile pe care le-am facut pana acum pentru fabrica din Urlati au avut in vedere acoperirea nevoilor de expertiza, care se refera la experienta in planning si dezvoltarea de strategii. Recrutarea "in masa" va incepe, propriu-zis, din martie 2009", au declarat reprezentantii P&G Romania.
Acesta este primul proiect greenfield al companiei P&G in Romania, iar productia in noua locatie urmeaza sa demareze in anul 2010.
Compania a anuntat investitii totale de 100 mil. dolari la Urlati. In 2010 va fi finalizata insa doar prima faza a acestui proiect, care vizeaza piata romaneasca si care ar putea implica investitii de peste 40 mil. euro.
In toamna anului trecut, cand au anuntat ca au ales Romania pentru noua fabrica de 100 mil. dolari in defavoarea Poloniei, Turciei si Ucrainei, americanii de la P&G planificau dezvoltarea unei unitati de productie regionale la Urlati.
Insa din cauza inrautatirii mediului economic la nivel global, dar si pentru ca proiectul nu a primit sprijin financiar din partea statului roman, compania si-a repartizat investitiile in Romania pe mai multe etape.
Astfel, dezvoltarea regionala a fabricii de la Urlati s-ar putea realiza treptat, in functie de dinamica cererii de produse de ingrijire a parului pe pietele europene, iar intr-o prima faza, capacitatea unitatii va putea acoperi doar cererea de pe piata romaneasca.
La nivel local, compania Procter & Gamble detine in prezent o singura fabrica in Timisoara, unde sunt produsi detergenti. In 2007, compania a realizat afaceri consolidate de 250 mil. euro in Romania.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO