Companii

P&G: Investiţia noastră la Urlaţi a atras şi alte companii în oraş şi în împrejurimi. România este pentru P&G un hub care deserveşte 12 pieţe, cu 60 mil. consumatori

Grupul american P&G a inaugurat în 2021 o a doua fabrică în România, la Urlaţi, în judeţul Prahova, unde produce capsule de detergent (pods).

Grupul american P&G a inaugurat în 2021 o a doua fabrică în România, la Urlaţi, în judeţul Prahova, unde produce capsule de detergent (pods).

Autor: Cristina Roşca

10.03.2022, 17:40 271

♦ Gigantul american are în România două facilităţi de producţie, ambele în localitatea Urlaţi, judeţul Prahova ♦ În una dintre fabrici compania produce şampon şi alte produse pentru păr, în timp ce în cea de-a doua realizează capsule de detergent l Aceasta din urmă a fost inaugurată anul trecut.

Grupul american P&G, care deţine două fabrici în România, spune că investiţiile în producţie pe care compania le-a făcut la Urlaţi au atras după sine şi alţi investitori. Mai mult, dezvoltarea unei facilităţi de producţie a dus şi la creşterea unor companii româneşti care deţin statutul de furnizor pentru P&G.

„Prin operaţiunile noastre, sus­ţinem o reţea mai largă de furnizori locali. De exemplu, 100% din amba­lajele pentru fabrica de produse pentru îngrijirea părului provin din România. Totodată, investiţia noastră la Urlaţi a atras şi alţi investitori în oraş şi împrejurimi, multiplicând astfel impactul pozitiv asupra comunităţii locale“, spun oficialii P&G. Ei nu oferă cifre privind numărul de furnizori locali sau de companii venite ca urmare a investiţiilor grupului în România.

Gigantul american a inaugurat în 2021 o a doua fabrică în România, la Urlaţi, judeţul Prahova, unde pro­duce capsule de detergent (pods). Investiţia în acest proiect a fost de peste 50 mil. euro, din care 6 mil. euro ajutor de stat, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO