Companii

Papalekas cumpără cu 18 milioane de euro un parc industrial în Timişoara, unde va construi o nouă fabrică pentru germanii de la Continental

Papalekas cumpără cu 18 milioane de euro un parc...

Autor: Cristi Moga

05.08.2014, 17:08 1876

Fondul de investiţii Globalworth Real Estate, fondat şi condus de omul de afaceri elen Ioannis Papalekas, a ajuns la un acord pentru achiziţia parcului industrial Timişoara Airport Park de la compania Invest4SEE, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 18 milioane de euro.

Proiectul este format în prezent dintr-o hală de 27.500 de metri pătraţi închiriată producătorului de componente auto Valeo, în timp ce grupul german Continental a preînchiriat un spaţiu de 45.000 de metri pătraţi într-o nouă hală industrială ce va fi livrată în martie 2015.

“Valoarea totală a investiţiei este estimată la aproximativ 35 de milioane de euro, din care 18 milioane reprezintă costul de achiziţie, în timp ce restul sumei va fi folosită pentru dezvoltarea fazelor viitoare ale proiectului. Estimăm că finalizarea tranzacţiei va avea loc în câteva săptămâni”, au precizat reprezentanţii Globalworth.

Proiectul se află în apropierea aeroportului Traian Vuia de lângă Timişoara, la o distanţă de circa nouă kilometri de actuala platformă industrială a germanilor de la Continental.

“Discutam de mult cu Globalworth această tranzacţie deoarece urmăream un exit pentru a obţine lichidităţi în vederea realizării unor noi dezvoltări logistice şi de industrie uşoară în zona Timişoarei. Spaţiul ce va fi ocupat de Continental îl vom dezvolta noi pentru Globalworth, iar Continental are opţiune de extindere până la 73.000 mp, astfel că ar putea exista şi o nouă fază de dezvoltare. Pentru vânzare nu sunt aceleaşi preţuri ca înainte de criză, dar am găsit în Globalworth un partener de viitor”, a declarat pentru ZF Oliver Schenk, CEO şi acţionar al companiei Invest4SEE. Vânzătorii au fost asistaţi în această tranzacţie de avocaţii firmei PeliFilip, în timp ce Papalekas a fost asistat de NNDKP.

“Vânzarea Timişoara Airport Park reprezintă cea mai mare tranzacţie de pe segmentul industrial din ultimii 5 ani în România. (...) Tranzacţia poate fi considerată un reper în piaţă, întrucât va duce la creşterea interesului investiţional pe segmentul industrial, unde ne şi aşteptăm, de altfel, să vedem mai multe tranzacţii încheiate în viitorul apropiat, pe fondul creşterii importanţei acordate acestui tip de proprietăţi în portofoliile de investiţii şi a extinderii investitorilor specializaţi către regiunea noastră”, apreciază Robert Miklo, associate director în cadrul departamentului de investiţii al firmei Colliers, care a asistat Invest4SEE în procesul de găsire a unui cumpărător pentru acest proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO