Companii

Pariul pe bio al lui Ioan Niculae. Cum comentati?

08.02.2010, 23:14 96

Pentru Ioan Niculae, fabrica de bioetanol de la Zimnicea estedoar inceputul pariului pe biocarburanti. Omul de afaceri ar vreasa investeasca in noi capacitati de productie de bioetanol, pentrua concura cu producatorii de profil est-europeni.

Deocamdata, a vandut aproape o treime din productia de bioetanoldin 2010 si se pregateste sa deschida in martie, la Alexandria, obenzinarie cu carburant cu continut mare de bioetanol. "Este unproiect-pilot, iar dupa lansarea acestei statii voi avea negociericu marile retele de benzinarii din Romania pentru a pune pompe cuE85 (carburant cu pana la 85% bioetanol - n. r.) intr-una dinretelele de benzinarii deja existente".

El spera ca astfel sa inceapa si in Romania vanzarea de masiniprecum Dacia MCV cu bioetanol, model care se vinde deja in tarilescandinave, Franta, Austria si Polonia. Dincolo de bioetanol,Niculae se concentreaza in 2010 pe dezvoltarea afacerii detransport fluvial, dupa ce a cumparat in urma cu doi ani, de laaustriecii de la Alpine, SCAEP Giurgiu Port, compania careadministreaza sase porturi la Dunare, dar si pe integrareaafacerilor Interagro, concentrate din 2010 exclusiv peindustrie.

www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO