Companii

Patriciu a ajuns la 100 de case de pariuri

Autor: Mihaela Popescu

23.09.2010, 23:48 70

Reţeaua de agenţii de pariuri Bet Cafe Arena, controlată de DinuPatriciu, a ajuns în mai puţin de un an în 92 de locaţii, adică lao treime din acoperirea celor mai mari jucători de pe piaţa deprofil, Stanleybet, Publicbet şi Casa Pariurilor.

29 dintre spaţiile noii reţele sunt amplasate în Bucureşti, darreprezentanţii companiei operatoare au declarat că vizează tot maimult extinderea în afara Capitalei. "Până în noiembrie vrem săajungem în toate judeţele din România", a declarat IulianAntonache, CEO-ul Bet Cafe Arena.
Cea mai mare oportunitate pentru demararea acestui business înprima parte a lui 2010 - într-un moment de declin al pieţei depariuri - este preţul mic al chiriilor. Chiria pentru spaţiilestradale s-a redus în criză cu peste 50% la nivelul ţării şi cu20-25% în Bucureşti, potrivit estimărilor lui Antonache.
Patriciu dezvoltă reţeaua Bet Cafe Arena în paralel cu lanţul dechioşcuri de format modern Mic.Ro, care la rân­dul său a trecutrecent pragul de 100 de unităţi opera­ţionale, însă care activeazădoar în Capitală.

Operatorul de cafenele-agenţii deţinut de miliardarul român vrea sămuşte 40% din piaţa de profil până în 2014, când va ajunge la 400de unităţi şi 2.000 de angajaţi, potrivit datelor furnizateanterior de companie. Acest business este dezvoltat în parteneriatcu grupul englez Lottomatica, cu afaceri de 3 mld. euro la nivelglobal, care însă nu deţine acţiuni în cadrul operatorului local alcafenelelor, ci încasează un comision din veniturilecompaniei.
Piaţa de pariuri sportive este estimată la 150 mil. euro şi aînregistrat o scădere anul trecut, însă multe reţele de agenţii -printre care Sky Bets Sport, Playsis sau Public Bet - au continuatsă se extindă în câteva zeci de locuri pentru a beneficia deieftinirea chiriilor.
La nivel local sunt în prezent circa 14 agenţii de pariuri culicenţă de operare, cele mai mari fiind Stanleybet, Public Bet şiCasa Pariurilor cu câte 270-300 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO