Companii

Patriciu a finalizat o clădire de birouri în Piaţa Romană, dar 75% este goală

Patriciu a finalizat o clădire de birouri în Piaţa Romană, dar 75% este goală

Autor: Cristi Moga

06.07.2011, 00:08 4546

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care în 2008 a devenit unproprietar important pe piaţa de birouri locală prin achiziţiafondului de investiţii Fabian, a finalizat o nouă clădire debirouri, în Piaţa Romană din Bucureşti, pentru care însă nu a găsitdeocamdată decât un singur chiriaş, astfel că 75% din clădire estegoală.

Clădirea are o suprafaţă închiriabilă de 2.500 de metripătraţi, a implicat o investiţie de nouă milioane de euro şi a fostconstruită pe unul dintre cele mai scumpe terenuri din Bucureşti,care în perioada de boom imobiliar a fost vândut cu un preţ de7.500 de euro/metrul pătrat.

"Romană Offices este finalizată şi valoarea totală a investiţieieste de aproximativ nouă milioane de euro. Primul chiriaş, ContrastManagement Consulting & Training, îşi va ocupa spaţiul începândcu 15 iulie. În momentul de faţă avem negocieri avansate cu altecompanii pentru închirierea a două etaje şi jumătate", a declaratpentru ZF David Hayward, head of Dinu Patriciu Global Services(DPGS) în cadrul biroului din Bucureşti al companiei prin care DinuPatriciu îşi administrează businessul imobiliar.

Contrast va ocupa 550 mp din suprafaţa închiriabilă de aproape2.500 mp a clădirii cu cinci etaje supraterane, dezvoltată cuajutorul unei finanţări obţinute de la Bank of Cyprus.

Patriciu deţine în Bucureşti clădiri de birouri cu o suprafaţăînchiriabilă de peste 70.000 mp, printre care Cubic Center(Pipera-Tunari), Lakeview (Barbu Văcărescu), Băneasa BusinessCenter, Banu Antonache Office (Floreasca), Cascade Office (Buzeşti)şi Evo Business Center (Pipera - Iancu Nicolae), fiind unul dintreprimii cinci proprietari de pe această piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO