Companii

Penny Market deschide 13 magazine. Niciun cuvânt despre vânzare

Penny Market deschide 13 magazine. Niciun cuvânt despre vânzare

Autor: Cristina Roşca

14.07.2011, 00:04 751

Penny Market, cea mai extinsă reţea de magazine de tip discountdin România, controlată de grupul german Rewe, va investi până lafinalul acestui an 45 de milioane de euro în 13 magazine noi şi înremodelarea celor deja existente.

Potrivit reprezentanţilor companiei cea mai mare parte a acesteisume este investită în expansiune. Astfel, reţeaua de magazine carela sfârşitul anului 2010 număra în total 116 unităţi va ajunge încursul acestui an la 129 de filiale.

"Penny Market a avut o evoluţie foarte bună şi în primele şaseluni ale acestui an. Obiectivul nostru este să continuămexpansiunea pe teritoriul României", declară Frank Wagner,directorul general Penny Market România.

Germanii de la Penny Market comunică planurile de expansiunepentru 2011 la scurt timp după ce în presa germană au apărutinformaţii potrivit cărora Rewe are în plan să vândă operaţiunilePenny Market din România şi Bulgaria.

Reprezentanţii Penny Market nu fac însă nicio referire la oposibilă vânzare în comunicatul de presă şi nu au răspuns nicisolicitărilor ZF pe această temă de la începutul săptămânii.

Germanii de la Penny au deschis un singur magazin în acest an,cel de-al 117-lea al reţelei, în Corabia, judeţul Olt în lunamartie.

Penny Market nu este singurul retailer de pe piaţa locală caremizează pe expansiune în acest an, în pofida faptului că în primelecinci luni ale anului consumul şi-a continuat declinul. Cel maiputernic s-au extins reţelele Profi (a deschis 12 unităţi) -încadrată anterior ca discounter, însă în prezent se încadrează lacategoria supermarket potrivit oficialilor companiei -, Macro,fostul Minimax (11) şi Mega Image (8). Cele trei reţele au deschisastfel în primele şase luni 31 de magazine din totalul de 45 încare s-au investit potrivit calculelor ZF circa 100 mil. euro.

Penny Market a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de peste435 milioane de euro, în creştere cu 4,3% comparativ cu anul2009.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO