Companii

PepsiCo numeşte la conducerea operaţiunilor locale un manager cu 17 ani de experienţă

Christophe Guille şi-a început cariera ca product manager în Belgia în cadrul The Coca-Cola Company. Ulterior a lucrat în cadrul Unilever şi Quaker Oats, producător de cereale pentru micul dejun şi snackuri.

Christophe Guille şi-a început cariera ca product manager în Belgia în cadrul The Coca-Cola Company. Ulterior a lucrat în cadrul Unilever şi Quaker Oats, producător de cereale pentru micul dejun şi snackuri.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.02.2016, 00:04 238

Christophe Guille, un executiv care lucrează în cadrul PepsiCo din 1998, preia conducerea operaţiunilor gigantului în regiunile Europa Centrală şi Balcani, zonă care include şi România.

El l-a înlocuit pe Levent Yuksel, executivul care a condus compania în regiune începând cu anul 2011.

Christophe Guille şi-a început cariera ca product manager în Belgia în cadrul The Coca-Cola Company. Ulterior a lucrat în cadrul Unilever şi Quaker Oats, producător de cereale pen­tru micul dejun şi snackuri.  În cadrul PepsiCo, el a ocupat mai multe funcţii printre care general manager al Pepsi Americas în Ungaria, general ma­na­ger pe categoria beverages şi vice­president sales în cadrul PepsiCo Rusia.

Înainte de a prelua funcţia de general manager PepsiCo în regiunile Europa Centrală şi Greater Balkans, el a fost director general şi vicepreşedinte al PepsiCo doar pe regiunea Europei Centrale, având biroul în Polonia.

Pe de altă parte, Levent Yuksel preia funcţia de general manager al PepsiCo Turcia.

PepsiCo este prezentă în România prin două divizii, de băuturi şi de snackuri având trei fabrici de băuturi la Dragomireşti (jud. Ilfov) şi Covasna şi una de snackuri la Popeşti-Leordeni (jud. Ilfov). Activitatea este împărtită în două companii. Astfel, Quadrant Amroq Beverages, îmbuteliatorul local al PepsiCo, este al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa băuturilor răcoritoare, având o cifră de afaceri de 611 mil. lei în anul 2014. Star Food EM, divizia de snackuri de pe plan local a PepsiCo, a terminat anul 2014 cu 408 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO