Companii

Peste 19.000 de studenţi au devenit antreprenori şi au pus pe picioare o afacere

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Corina Mirea

10.07.2014, 00:07 1553

Peste 19.000 de studenţi au intrat în rândul antreprenorilor autohtoni în ultimul deceniu, după ce guvernul a decis să îi scutească de plata taxelor către stat pentru înfiinţarea primei afaceri. În prezent, 14.000 dintre firmele începute de ei sunt încă în picioare, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

În condiţiile în care businessul românesc este dominat de an­tre­prenori trecuţi de vârsta de 30 de ani, iar ponderea tinerilor care au decis să pornească pe acest drum este de aproximativ 11%, rata mare a studenţilor care au reuşit să îşi menţină firmele în viaţă arată că, odată ce îşi fac curaj să devină antreprenori, cei mai mulţi pot duce pe umeri o afacere. Totuşi, cei 500 de lei pe care statul alege să nu îi mai colecteze de la studenţii care îşi deschid un business rămân un stimulent prea mic. 

„A scuti pe cineva de la plata taxelor de înfiinţare a unei firme nu mi se pare o politică de sprijinire a tinerilor care vor să devină antreprenori. Mult mai de folos ar fi reducerea impozi­telor, scutirea de constribuţii sociale sau implementarea unui sistem de contabilitate mai simplu“, explică consultantul fiscal Emil Duca.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- categoriile de tineri scutiţi de taxe pentru înfiinţarea unei afaceri; condiţii ; care sunt scutirile prevăzute de lege

- judeţul cu cel mai mare număr de tineri antreprenori ; opinia lui Emil Duca despre dezvoltarea acestui segment 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO