Peştera şi Cernavodă, noile „sate eoliene“ din Dobrogea

20 oct 2010 Autor: Roxana Petrescu

Grupul Energias de Portugal, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de parcuri eoliene din Europa, va finaliza în următoarele săptămâni o investiţie de 400 de milioane de euro în Dobrogea, unde va monta 76 de turbine eoliene în localităţile Peştera şi Cernavodă, două noi "sate eoliene" după localitatea Fântânele, unde a fost dezvoltat cel mai mare proiect de acest tip realizat de CEZ.

În total, cele două proiecte cumulează 228 MW, 90 MW la Peştera şi 138 MW la Cernavodă, turbinele fiind livrate de danezii de la Vestas.

"În câteva săptămâni, Energias de Portugal va finaliza lucrările şi la cel de-al doilea parc eolian, cel de la Cernavodă. Lucrările la parcul de la Peştera sunt deja finalizate. Intenţia investitorului este aceea ca până la sfârşitul acestui an majoritatea turbinelor să fie preluate în reţeaua de electricitate", a spus Alexandru Teodorescu, reprezentant al Wind Expert, compania care le-a oferit consultanţă celor de la Energias de Portugal.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.10.2010

 
Cuvinte cheie:
Energias de Portugal
, eoliene

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide