Companii

Petrom explică pentru prima dată de unde a venit creşterea preţului la benzină şi motorină

Petrom explică pentru prima dată de unde a venit creşterea preţului la benzină şi motorină
26.01.2011, 20:31 491

Petrom a ieşit miercuri seară cu explicaţii în privinţa preţuluicarburanţilor pentru prima dată de la scandalul declanşat dereacţia populaţiei la creşterea preţului la benzină şi motorină dinultimul an. Fără a intra în alte detalii, Petrom, cel mai marejucător de pe piaţa petrolieră, a explicat în două grafice evoluţiapreţului la motorină şi benzină.

Preţurile practicate de Petrom au o evoluţie dinamică, bazate pecotaţiile internaţionale la carburanţi precum şi pe concurenţa pepiaţă. În plus, preţurile sunt influenţate de politica fiscală şide cursul de schimb. Componenta de taxe în preţul carburanţilorreprezintă circa jumătate din preţul carburanţilor. Petrom reflectăcotaţiile internaţionale într-o manieră moderată.

"Preţurile practicate de Petrom continuă să fie printre cele maimici din România iar preţul mediu aplicat de către operatorii dinRomânia este printre cele mai mici din UE. Nu comentăm modul încare ANAF a interpretat informaţiile oferite de către companiilepetroliere", a menţionat Petrom. Compania prezintă cum a evoluatpreţurile carburanţilor, date care au fost oferite şi ANAF-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO