Companii

Piaţa de medicamente se îndreaptă spre 3 miliarde de euro

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana David

08.08.2013, 23:36 587

Vânzările de medicamente au atins 1,4 mld. euro în primele şase luni ale acestui an, în creştere cu 7% comparativ cu acelaşi interval din 2012, arată datele companiei de piaţă IMS Health. În această perioadă piaţa a fost influenţată de anunţul Ministerului Sănătăţii de a actualiza listele de medicamente compensate, astfel că a existat o anumită reticenţă în aşteptarea acestor liste.

Piaţa farma a fost una dintre cele mai dinamice industrii în ultimii ani, reuşind să-şi păstreze creşterea în pofida dificultăţilor economice. Cu toate acestea, mai multe voci din industrie au spus că de fapt creşterea vine din exportul paralel, respectiv din vânzarea de produse cumpă­rate din România şi revândute în alte state unde preţurile sunt mai mari.

Managerii din industria farma spun că în semestrul al doilea al anului piaţa se va contracta astfel că la nivelul întregului an creşterea va fi de maximum 4,5%.

„În următorii doi-trei ani, piaţa nu va creşte cu mai mult de 5%. Pe farmacii tendinţa va fi de uşoară creştere, ritmul putând să ajungă la 6%, iar pe spitale tendinţa va fi de scădere“, a spus Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi.

Citiţi mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO