Companii

Piaţa farma a frânat puternic în trimestrul III: „Nu mai sunt creşterile de acum patru ani“

Piaţa farma a frânat puternic în trimestrul III: „Nu...

Autor: Ioana David

05.11.2013, 00:06 348
Vânzările de medicamente au fost de 8,7 mld. lei (1,97 mld. euro) în pri­me­le nouă luni ale acestui an, în creştere cu 1,2% comparativ cu acelaşi interval din 2012, arată datele compa­niei de cercetare şi studii de piaţă Cegedim România.
 
Creşterea uşoară din această pe­rioadă se datorează pri­me­lor şase luni, în con­di­ţiile în care în tri­mestrul III piaţa de medi­ca­men­te s-a re­dus cu peste 3%.
 
„Rezultatele re­cen­te confirmă difi­cul­tăţile din piaţa far­maceutică, dis­po­ni­bi­litatea multor pro­du­se fiind sem­nificativ afec­tată. Prognoza rămâ­ne modestă, pentru anul 2013 menţinem rata de creş­tere anuală de 0,7%“, a spus Petru Crăciun, directorul ge­neral al Cegedim România.
 
Managerii din piaţa farma spun că rezultatele slabe din trimestrul III al acestui an pot fi puse pe seama lunilor de vară şi a concediilor, astfel că pe lângă scăderea consumului intern au scăzut şi exporturile paralele (ale medicamentelor care vin din import, sunt trecute prin Româ­nia, unde au preţ redus, iar apoi sunt revândute în state cu preţuri mai ridicate).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO