Companii

Piaţa farma: Tot mai puţini pacienţi au acces la medicamente tot mai puţine şi mai scumpe. Vânzările de medicamente au plus 15% în valoare în ianuarie 2024 şi minus 1,2% în volum.

Dragoş  Damian, CEO al Terapia Cluj: Dacă anul trecut sumele bugetate s-au terminat în august-septembrie pentru tot anul, în 2024 probabil că bugetul va intra pe deficit prin iunie.

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj: Dacă anul trecut sumele bugetate s-au terminat în august-septembrie pentru tot anul, în 2024 probabil că bugetul va intra pe deficit prin iunie.

Autor: Georgiana Mihalache

23.03.2024, 00:05 117

O creştere în valoarea medicamen­te­lor care ajung la pacienţii români, nedublată de un ritm similar şi în volumele produselor farmaceutice înseamnă că pacienţii cumpă­ră medicamente mai puţine şi mai scumpe, iar acest lucru ar trebui să fie un semnal de alarmă, crede Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente cu fabrică locală.

„Piaţa în valoare a crescut cu 15% faţă de ianuarie 2023 şi a scăzut cu 1,2% în volu­me (date Cegedim). Se păstrează o tendinţă nesustenabilă de tipul ţărilor emergente din Africa sau America de Sud în care tot mai puţini pacienţi au acces la medicamente tot mai puţine şi mai scumpe“, potrivit lui Dragoş Damian.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO