Companii

Piaţa hotelieră îşi revine. Cererea de cazare, pe plus

Piaţa hotelieră îşi revine. Cererea de cazare, pe plus

Autor: Mirabela Tiron

12.05.2011, 23:57 862

După doi ani şi jumătate de scăderi pe piaţa hotelieră, care apierdut 200 mil. euro, se poate vorbi pentru prima dată de orevenire în condiţiile în care oamenii călătoresc mai mult,companiile au început să organizeze traininguri, iar cererea pentrucazare a crescut.

Concluzia îi aparţine lui Yilmaz Yildirimlar, unul dintre ceimai puternici executivi din turism, care conduce complexul hotelierRadisson Blu de pe Calea Victoriei, cu 718 camere. De altfel,Yildirimlar este şi primul executiv de top al unui complex de luxcare spune că dacă tendinţa de creştere se va păstra, managerii dehoteluri au toate motivele să fie optimişti.

Un prim semnal în cazul complexului pe care îl conduce estechiar majorarea profitului operaţional cu două procente în primelepatru luni şi un grad mediu de ocupare de 70%.

"Numărul celor care călătoresc şi ajung în Bucureşti este maimare faţă de anul trecut şi acest lucru se vede atât în businessulcompaniilor aeriene, cât şi în cel al hotelierilor", precizeazăYilmaz Yildirimlar.

Subiectul pe larg şi un interviu video cu YilmazYildirimlar le puteţi urmări pe ZF Exlusiv

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO