Companii

Piaţa locală a construcţiilor reprezintă o miză importantă pentru nemţi

Piaţa locală a construcţiilor reprezintă o miză importantă pentru nemţi

Foto Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

03.10.2012, 00:03 463

Piaţa locală a construcţiilor a atras de-a lungul timpului o serie de companii germane, care în prezent rulează afaceri cumulate de miliarde de euro şi participă la unele dintre cele mai importante proiecte de construcţii publice sau private. Astfel, compania germană de construcţii Max Boegl a fost implicată în unele dintre cele mai importante proiecte de construcţii româneşti, aşa cum sunt stadionul Arena Naţională sau autostrada Cernavodă-Medgidia-Constanţa.

Germanii sunt activi şi pe segmentul producţiei de materiale de construcţii, precum ciment, betoane, tâmplărie din PVC sau adezivi. Cel mai puternic grup german pe piaţa locală de materiale de construcţii este HeidelbergCement, care a intrat pe piaţa locală în 1998, iar investiţiile sale pe plan local depăşesc 450 mil. euro.

Pe piaţa de adezivi activează gigantul Henkel, iar pe piaţa de tâmplărie din PVC, germanii sunt printre cei mai importanţi jucători, având în vedere că aici activează cele mai mari grupuri din Germania specializate pe acest segment, Veka, Gealan şi Rehau.

De asemenea, pe segmentul de bricolaj sunt prezente companii germane precum Praktiker, Hornbach sau Obi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO