Companii

Pinum si-a bugetat afaceri cu usi de 19,3 mil. euro

19.03.2007, 23:12 63

Pinum Productie, unul dintre cei mai importanti producatori de usi de pe piata locala, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 65,8 milioane lei (aproximativ 19,3 mil. euro), in crestere cu 10% fata de anul trecut.
Cresterea va veni si pe fondul cresterii pietei, care are o evolutie pozitiva, depasind ca valoare 100 de milioane de euro.
"Piata usilor este intr-o continua dezvoltare si datorita faptului ca exista o explozie a pietei constructiilor, care genereaza deci o cerere din ce in ce mai mare", a spus Marilena Sirbu, directorul de vanvari al companiei.
Pinum produce usi intr-o fabrica din Bucuresti, care are o capacitate de productie de 10.000 de unitati lunar. Usile sunt comercializate atat pe piata locala, cat si pe alte piete din Europa sau America. Astfel, compania exporta in Italia, Republica Moldova, Armenia, Grecia, Iordania sau New York, unde au si un showroom propriu.
"Urmarim si o posibila extindere, printr-o politica de dezvoltare a exportului bine structurata", a mai spus Sirbu.
In Romania, Pinum are un singur magazin de desfacere propriu, dar colaboreaza cu aproximativ 35 de firme din toata tara.
Compania Pinum produce si comercializeaza usi cu structura celulara sau cu structura de cherestea, furniruite cu furnir din lemn natur pe dimensiuni standard, avand ca destinatie atat apartamentele sau casele, cat si birourile.
Cea mai mare pondere in cifra de afaceri o au insa usile de interior, pentru case si apartamente.
"In cifra de afaceri usile de interior, pentru case si apartamente, reprezinta 70%, iar usile pentru spatii destinate birourilor 30%", a spus Sirbu.
Printre concurentii Pinum Productie se numara Porta KMI, Art Land, Euro Casa, Casa Noastra sau Global. Porta KMI face parte din grupul polonez Porta si are o fabrica in Romania. Compania si-a extins si ea reteua de exporturi in Bulgaria, Croatia, Macedonia, Ungaria, Serbia, Ucraina, Grecia si in curand va fi pe aceasta lista si Slovacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO