ZF 24

Podgoriile lui Isărescu, Stoica şi Ştirbey, lovite de grindina din Drăgăşani

Valeriu Stoica

Valeriu Stoica

Autor: Ioana David

28.08.2014, 00:07 14602

Podgoria de la Drăgăşani, una dintre cele mai cunoscute din România, unde sunt cultivate 1.000 de hectare de viţă-de-vie, a fost afectată aproape în totalitate de grindina puternică care a căzut la mijlocul lunii iulie, producţia din acest an fiind în mare parte compromisă.

Printre cei afectaţi se numără guvernatorul BNR Mu­gur Isărescu care are 40 de hectare la Drăgăşani, avocaţii Valeriu şi Cristiana Stoica (30 de hectare) şi descendenţii familiei princiare Ştirbey (20 de hectare), toţi având investiţii în această zonă. Cu un sol asemănător regiunii Tos­cana (din Italia), Drăgăşani este o zonă preferată de producători de vinuri premium.

Alături de aceşti investitori, şi restul cramelor mai mici din Drăgăşani au fost la rândul lor afectate.

„Anul acesta a fost dezastruos (la Drăgăşani - n.red.). 95% din producătorii de vin din Drăgăşani au avut pro­duc­ţia distrusă în totalitate. Pagubele sunt de 12.000 de euro pe hectar, iar la 1.000 de hectare câte sunt în Drăgăşani, în­seam­nă 12 milioane de euro. Pe 10 iulie o grindină ne-a lăsat fără producţie“, a spus Gheorghe Iordache, proprietarul Casei de Vinuri Iordache, care are 30 de hectare de viţă-de-vie.

Cel mai mare proprietar de teren cu viţă-de-vie de pe raza Drăgăşaniului este firma Măr SRL, deţinută de guvernatorul BNR, potrivit datelor transmise de primărie.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre investitorii din zonă , suprafaţa cultivată , soiuri

- date despre producţia de vin din 2013, estimările producătorilor privind situaţai din 2014, impactul grindinei din iulie

- cele mai cunoscute afaceri din Drăgăşani 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO