Companii

Polonezii care au cumpărat EnergoBit: La exit, peste cinci ani, sperăm la afaceri duble

Polonezii care au cumpărat EnergoBit: La exit, peste cinci ani, sperăm la afaceri duble

Andrzej Bartos, Innova Capital: Cam 4-5 ani, acesta ar fi orizontul de timp în care rămânem într-o afacere după ce o preluăm

Autor: Roxana Petrescu

29.11.2012, 00:07 1362

Polonezii de la Innova Capital, care au preluat la sfârşitul săptămânii trecute aproape 53% din acţiunile EnergoBit, o afacere de 160 mil. euro din domeniul furnizării de echipamente şi servicii pentru industria energetică controlată de trei clujeni, mizează pe dublarea businessului proaspăt achizi­ţio­nat în următorii cinci ani.

În acel moment, polonezii ar putea ieşi din afacerea EnergoBit printr-o vânzare de acţiuni, aceasta fiind reţeta după care lucrează majoritatea fondurilor de investiţii.

"Cam 4-5 ani, acesta ar fi orizontul de timp în care rămânem într-o afacere după ce o preluăm. În acest interval noi sperăm să dublăm dimensiunea EnergoBit. Este o afacere pornită de la zero în anii '90, care a crescut foarte bine şi care sperăm să-şi poată dubla dimensiunea în următorii cinci ani de zile, mai ales organic", explică Andrzej Bartos, managing partner al Innova Capital.

Pentru anul acesta EnergoBit a anunţat că se aşteaptă la afaceri de 160 de milioane de euro, în creştere cu 10% comparativ cu anul trecut, grupul având circa 900 de angajaţi.

EnergoBit este una dintre cele mai importante firme româneşti active în domeniul furnizării de echipamente şi servicii pentru sectorul energetic.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO