Companii

Prag istoric. Exporturile de mobilă vor trece pentru prima dată de 2 mld. euro

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Corina Mirea

17.09.2015, 00:07 1402

Producătorii români au livrat anul trecut mobilă de aproape 1,9 miliarde de euro în afara graniţelor, în creştere cu 12,5% faţă de 2013, iar pra­gul de două mi­liarde de euro va fi spart pentru prima dată în acest an.

„Odată cu veni­rea crizei, exporturile au fost opţiunea prin­cipală pentru com­pa­niile de profil din Româ­nia, soluţie fără de care nu ar fi supra­vie­ţuit pe o piaţă unde consumul in­tern a scăzut simţitor. Prin urmare, expor­tu­rile sunt în conti­nuă creş­tere, chiar şi în con­tex­tul în care anul trecut a fost primul de după criză în care nu s-a mai simţit scădere în con­sumul intern de mobilă“, precizează Aurica Sereny, preşedinte al Asociaţiei Produ­cătorilor de Mobilă din România (APMR).

România va ajunge până la finalul acestui an la expor­turi de mobilă în va­loa­re de peste 2 mi­li­ar­de de euro, ceea ce ar însemna un prag is­toric al vânzării de mo­bilier în străină­tate şi o creştere de 7% faţă de 2014, po­trivit unor date fur­ni­zate de APMR.

Piaţa totală de producţie de mobilă şi de părţi compo­nen­te a ajuns anul trecut la 2,2 miliarde de euro, în creştere cu peste 25% faţă de anul 2011. Peste 80% din ceea ce se fabrică în România în acest sector este trimis la export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO